Ik doe mee

De Grote Post heeft je nodig. Op deze pagina vind je oproepen om deel te nemen aan workshops, om te figureren tijdens een voorstelling, een try-out bij te wonen, deel te nemen aan een onderzoek ...

  

   

Kathie Danneels

 

Chambres d'O

We zijn op zoek naar artistiek talent voor het warmste festival van ’t land in de koudste maand van het jaar! Heb je een voorstelling, concert of andere bijzondere kunst die een Oostendse huiskamer en de harten van een klein publiek kan verwarmen? Meld je dan nu voor Chambres d’O.

 

Het gezelligste festival

Op 25 en 26 januari 2020 organiseren de Oostendse cultuurpartners (De Grote Post, KAAP, Mu.ZEE, kleinVerhaal en TAZ in samenwerking met Conservatorium aan Zee en Kunstacademie aan Zee) voor de zesde keer het huiskamerfestival Chambres d’O. Gastvrije huiskamers uit verschillende wijken in de stad openen dan hun deuren voor theater, dans, circus, muziek, comedy, literatuur en beeldende kunst. Puur en dicht op de huid van het publiek.

 

Intieme podia zoeken talent

Heb je een project waarvoor een huiskamer de natuurlijke habitat is of kan zijn, wil je graag try-outen voor een klein publiek of wil je eens uit de comfortzone van de black box? We verkennen graag alle mogelijkheden, al zijn er natuurlijk enkele voorwaarden:

 • je speelt in een huiskamer, de technische mogelijkheden zijn dus beperkt

 • ideale duur is 30 minuten
 • je kan tweemaal per dag spelen. Indien mogelijk op verschillende locaties, al is dit geen vereiste

Aanmelden kan tot 1 oktober 2019 via benieuwd@degrotepost.be.

 

Je bezorgt ons:

 

 • een korte biografie
 • een omschrijving van de productie waarin je toelicht waarom jouw project geschikt is voor een huiskamer (max. 1 A4). Vermeld ook of het gaat om een bestaande voorstelling/optreden, try-out of nieuwe creatie
 • duur en (een inschatting van) de technische noden

 

Afhankelijk van je specifieke project gaan we op zoek naar een geknipte plek. Je ontvangt een antwoord voor 15 oktober. Meer op www.chambresdohuiskamerfestival.be.

 

Dans mee 

Hou je van dansen en heb je weinig tot geen last van plankenkoorts?

 

Wat?

SWING is een intergenerationeel project waarin jongeren en ouderen, kwetsbaren en minder kwetsbaren, samendansend plezier maken in een professionele setting.

 

Choreografe Birgit Kersbergen en regisseuse Caroline Rottier zijn op zoek naar maximum tien deelnemers (welkom vanaf 55 jaar) die heel veel zin hebben om een stukje mee te dansen in een grappige en swingende voorstelling met live muziek.

 

Theater-, dans- of podiumervaring is niet nodig, de nodige coaching ontvang je tijdens de workshops.

 

Wanneer?

De repetities vinden plaats in De Grote Post in Oostende op 5 en 12 oktober kort na de middag. Op 13 oktober worden de deelnemers rond de lunch verwacht voor een laatste generale repetitie.

 

Op 13 oktober om 15.00 uur dans je mee in SWING voor publiek.

 

Interesse?

De inschrijvingen lopen als een trein en workshops zitten ondertussen vol. Heb je alsnog interesse om deel te nemen? Schrijf je in via ikdoemee[at]degrotepost.be en vermeld zeker je naam, leeftijd en telefoonnummer. De choreografen maken de uiteindelijke selectie. Via mail houden bezorgen we je alle praktische informatie.

 

Meer info op www.degrotepost.be/swing 

  

  

   

Word 'Kornuit'

Zit jij graag op de eerste rij tijdens een concert of theatervoorstelling? Zou je graag betrokken zijn bij het creatieproces van een artiest? Word dan Kornuit.

Als Kornuit maak je deel uit van een testpubliek. Maandelijks nodigen we je uit om het werk van de artiest die op dat moment in residentie is, voor te proeven. Dat kan een try-out zijn, een tussentijds toonmoment maar evengoed een workshop, een lezing, een enquête of de vraag om te figureren.

De toonmomenten zijn gratis, in ruil hiervoor, hengelen we naar jouw mening. Het is voor artiesten in een creatiefase immers van belang dat zij hun werk kunnen aftoetsen en eventueel afhankelijk van jouw feedback kunnen bijsturen. 

 

Iets voor jou?

 • Hou je van (vernieuwend) theater, dans, circus ...
 • Heb je een muzikaal oor?
 • Vind je het fijn om na een voorstelling van gedachten te wisselen?

 

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een exclusieve sneak peek.

 • Je bent getuige van the making of.

 • Je hebt een klein aandeel in de voorstelling.
 • Je krijgt de kans interessante artiesten te ontmoeten en bovendien maak je deel uit van een select groepje fijnproevers.

 

Inschrijven

is gratis, het enige dat we van je vragen is je engagement en je mening.

Inschrijven kan via benieuwd[at]degrotepost.be.

   

  

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info