(Co)creaties

De Grote Post is een creatieve broedplaats. Niet alleen passeert hier wekelijks een tiental artiesten om hun ding te doen, De Grote Post creëert zelf ook. Soms stampen we van nul iets moois uit de grond. Dat kan eenmalig zijn maar meestal is dat een duurzaam project waarbij we zoeken naar zoveel mogelijke vormen van samenwerking en participatie.

 

Andere keren drukken we onze stempel op het 'product' van een ander door te coproduceren. De meeste residenties monden uit in een soort van coproductie.

  

  

© Kathie Danneels

Ze zullen ons niet temmen

Op 27 april 2019, tijdens de Dag van de Dans, zetten we onze klauwen in De Vlaamse Leeuw. Wannes Cappelle schreef een nieuwe tekst op maat van de huidige multiculturele samenleving en op maat van een nieuwe compositie die muzikanten meerstemmig laten klinken.

 

Choreografen Darryl E. Woods en Lisi Estaras leerden het volk opnieuw dansen. Met een diverse en intergenerationele groep dansers, zowel professionelen als liefhebbers, creëerden ze de eerste officiële volksdans op het Vlaamse Volkslied.

 

De Leeuw kreeg een nieuw pak op maat van de huidige samenleving waar culturele identiteit niet uniform is maar pluriform. Telma Lannoo maakte nieuwe vlaggen:

 

 

 

In een vierdelige realityreeks volgden we hen op de voet. Bekijk de eerste aflevering:

 

 Bekijk de volledige reeks.

 

Met Vlaanderen is thuis presenteren we een alternatief voor het Vlaams volkslied. Wannes Cappelle schreef de tekst en het Oostendse Pascal Gomez Collectief zette het op muziek. Het lied ging in première tijdens Ze zullen ons niet temmen.

 

 

Wannes Cappelle over de insteek van het nummer:

Gezusters Hirngespinst

De gezusters Hirngespinst repareren de wereld. Ze doen dit niet alleen. Kinderen zijn hun voornaamste bondgenoten. Na een eerste halte tijdens TAZ, keerden ze afgelopen november terug en lieten kinderen tijdens Kunstendag voor Kinderen proeven van De Smaak van de Wereld.

 

Met O'skar trokken ze naar enkele Oostendse scholen. Ze blijven hier twee jaar om Oostende te repareren en daar zijn we ontzettend blij mee. Tijdens O’slabo voegen ze de daad bij het woord en geven die ideeën vorm met grote artistieke interventies in de stad.

   

  

 

Coproducties

Dit seizoen zetten wij onze schouders onder volgende voorstellingen:

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info