(Co)creaties

De Grote Post is een creatieve broedplaats. Niet alleen passeert hier wekelijks een tiental artiesten om hun ding te doen, De Grote Post creëert zelf ook. Soms stampen we van nul iets moois uit de grond. Dat kan eenmalig zijn maar meestal is dat een duurzaam project waarbij we zoeken naar zoveel mogelijke vormen van samenwerking en participatie.

 

Andere keren drukken we onze stempel op het 'product' van een ander door te coproduceren. De meeste residenties monden uit in een soort van coproductie.

  

  

© Kathie Danneels

Ze zullen ons niet temmen

Op 27.04, tijdens de 'Dag van de Dans, zetten we onze klauwen in 'De Vlaamse Leeuw'. Wannes Cappelle schrijft een nieuwe tekst op maat van de huidige multiculturele samenleving en op maat van een nieuwe compositie die muzikanten meerstemmig zullen laten klinken. Choreografen Darryl E. Woods en Lisi Estaras leren het volk opnieuw dansen.

Met een diverse en intergenerationele groep dansers, zowel professionelen als liefhebbers, creëren ze de eerste officiële volksdans op het Vlaamse Volkslied. De Leeuw krijgt een nieuw pak op maat van de huidige samenleving waar culturele identiteit niet uniform is maar pluriform. Telma Lannoo maakt nieuwe vlaggen!

 

De Vlaamse Leeuw op zijn kop. Daarna laten we hem terug vrij. De Vlaamse Leeuw, ontdaan van elk taboe is nadien weer van iedereen, aaibaar maar toch een beetje stout. Reserveer hier je ticket.

 

Dans mee!

Voor dit project zijn we nog op zoek naar een diverse groep dansers. Onder leiding van choreografen Lisi Estaras en Darryl E. Woods (GLOED) creëer je samen met andere dansliefhebbers een volksdans op het Vlaamse volkslied. Niet het volkslied zoals het al jaren meegaat, maar een Vlaamse Leeuw 2.0. Wannes Cappelle steekt het in een volledig nieuw jasje. Danservaring is niet nodig. Lees meer over de oproep.

 

Festival Patri(n)ot

In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25 t.e.m. 28 april 2019 buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

 

Gezusters Hirngespinst

De gezusters Hirngespinst repareren de wereld. Ze doen dit niet alleen. Kinderen zijn hun voornaamste bondgenoten. Na een eerste halte tijdens TAZ, keerden ze afgelopen november terug en lieten kinderen tijdens Kunstendag voor Kinderen proeven van De Smaak van de Wereld. Met O'skar trokken ze naar enkele Oostendse scholen. Ze blijven hier twee jaar om Oostende te repareren en daar zijn we ontzettend blij mee.

 

  

   

 

Coproducties

Dit seizoen zetten wij onze schouders onder volgende voorstellingen:

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info