De Grote Post
Dries Seghers

DE MANNSCHAFT

za 23 sep
23 sep

Tijdens het openingsweekend 'Open Huis', zetten wij de deuren naar repetitieruimtes open. Verschillende residenten tonen waar ze mee bezig zijn. De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Kempenzonen Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen.

Het duo deelt een fascinatie voor de maatschappelijke rand en de afgrond. Geïnspireerd door het noodlottige levenseinde van de zeiler/zakenman Donald Crowhurst willen ze getuigenissen sprokkelen van achterblijvers, nabestaanden van mensen die uit het leven gestapt zijn, weduwen van zeelieden. Ze willen ook bij partners van actieve zeelieden polsen hoe zij tegenover het beroep van hun partner staan en wat dat met hun doet, elke keer ze hem/haar uitwuiven.

Tijdens een open atelier maken ze een mind map met al de verzamelde info. Ze nodigen het publiek uit om associaties, ervaringen achter te laten over thema’s zoals zelfdoding, wachten op iemand, verlies, herstel ...

Je kan deelnemen aan gespreksmomenten over ‘achterblijvers’ ( 13 u.), ‘de druk van onze maatschappij’ (14 u.) en over ‘Donald Crowhurst en zijn wanhoopsdaad’ (15 u.).

Gratis, vooraf inschrijven is aanbevolen.