De Grote Post
Katrijn Van Giel

VUUR

Het Nieuwstedelijk
za 2 dec 18:30
2 dec
18:30

'Vuur' is indringend muziektheater over kwetsbaarheid over de waargebeurde brand waarbij 23 internaatjongens om het leven kwamen.

Op 23 januari 1974 kwamen 23 internaatjongens om het leven tijdens een heftige brand in de slaapzaal van een internaat in Heusden-Zolder. Het hele land werd in diepe rouw gedompeld.

41 jaar later interviewde theatermaker Christophe Aussems overlevenden, hulpverleners en nabestaanden. Acteur Jonas Van Thielen kruipt in de huid van al de betrokkenen en vertolkt op een meeslepende manier hoe elk van hen dit gruwelverhaal beleefde. Hij wordt hierin begeleid door de soms snijdende maar vaker troostende muziek van Bert Hornikx en Myrthe Luyten.

"Vuur spreekt met die langzaam insluipende ontroering die we lang niet hebben." De Standaard

Bij de buren

Opgelet: deze voorstelling vindt plaats op locatie. Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en cc Scharpoord in Knokke-Heist, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18:30.

Vuur_nieuwstedelijk_
Katrijn Van Giel

Credits

REGIE/TEKST CHRISTOPHE AUSSEMS SPEL JONAS VAN THIELEN MUZIEK BERT HORNIKX & MYRTHE LUYTEN DRAMATURGIE ALEXANDER SCHREUDER TEKST & DRAMATURGIE ELS THEUNIS MUZIEKDRAMATURGIE ADRIAAN VAN AKEN ARTISTIEKE FEEDBACK STIJN DEVILLÉ

MET BIJZONDERE DANK AAN ALLE GEÏNTERVIEWDEN
EEN COPRODUCTIE MET MUZE
IN SAMENWERKING MET
SINT-FRANCISCUS COLLEGE HEUSDEN-ZOLDER, GEMEENTE HEUSDEN-ZOLDER, MUZIEKODROOM