De Grote Post
Alexander Daems

ON ICE

Suzanne Grotenhuis - De Nwe Tijd
do 21 dec 19:00
21 dec
19:00

Suzanne Grotenhuis neemt je mee naar een ijspiste. Wankel gaat ze op zoek naar zichzelf. Waar moet je zoeken als je dat niet meer weet? 

Op het Theaterfestival in 2013 won Suzanne Grotenhuis de Roel Verniers prijs met haar solo Het zwarte Woud Forever. De bedoeling was dat Grotenhuis met het bedrag gekoppeld aan de prijs een nieuwe voorstelling zou maken, maar al gauw kwam ze er achter dat het financieren van een volledige theater productie niet zou lukken. Dus besloot ze toen het prijzengeld te besteden aan een ijspiste.

Haar nieuwe voorstelling, On Ice, vertelt het verhaal waarom een jonge theatermaker besluit een ijspiste te kopen. Waarom deze ijspiste op een of andere manier de ‘oplossing’ biedt voor een gebroken hart.

Grotenhuis neemt je mee op een schijnbaar geimproviseerd, hilarisch verhaal van Het Zwanenmeer On Ice, naar een mars expeditie, de blues zanger Blind Willie Johnson en uiteindelijk naar het midden van de woestijn van Australië tijdens een uit de hand gelopen kampeervakantie. De verhalen volgen elkaar in duizeling wekkend tempo op, en zetten de kijker steeds op het verkeerde been.

Naar het einde van de voorstelling breekt dan toch de stilte binnen. In een ontroerende eindscene komen alle losse eindjes bij elkaar, en blijkt dat niets maar dan ook niets aan het toeval werd overgelaten.

On ice is een wervelende monoloog over iemand die probeert te snappen hoe de dingen in elkaar zitten. Over vallen en opstaan en toch blijven doorgaan … blijven schaatsen.

Zet je schrap voor een 1 uur en 15 minuten durende wervelwind op schaatsen.

Co-presentatie KAAP.

 Bij de buren

Opgelet: deze voorstelling vindt plaats op locatie. Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en De Werf in Brugge, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 19:00.

Credits

VAN EN MET SUZANNE GROTENHUIS DRAMATURGIE/PRODUCTIE SELM WENSELAERS