De Grote Post
Lars Persson

ANTIGONE SR./TWENTY LOOKS OR PARIS IS BURNING AT THE JUDSON CHURCH (L)

Trajal Harrell
do 22 feb 18:00
22 feb
18:00
  • 22 feb
    18:00
    De Grote Post, Oostende
    Lokettenzaal

In 'Antigone sr.' onderzoekt Harrell de relatie tussen voguing en het klassieke Griekse theater.

New York, begin jaren 1960. In Greenwich Village vindt een groep dansers en choreografen – Lucinda Childs, Steve Paxton e.v.a. – de postmoderne dans uit. Ze zijn blank, middle class, behoren tot de artistieke elite, en introduceren alledaagse, ‘authentieke’ bewegingen in de danstaal.

Tegelijkertijd ontstaat, in de ‘ballrooms’ van Harlem, de voguing dansstijl, beoefend door Afro-Amerikanen en Latino’s, door gays en transseksuelen.

Sinds 2001 is de Amerikaanse danser en choreograaf Trajal Harrell geobsedeerd door de vraag: wat zou er gebeurd zijn indien de beoefenaars van beide dansstijlen elkaar hadden ontmoet?

In Antigone Sr. (de large versie) onderzoekt hij de relatie tussen het klassieke Griekse theater en de übercoole voguing scene (denk glamour, gender en Madonna).

Een van de strafste dansvoorstellingen die onze podiumprogrammator Liv Laveyne de afgelopen jaren zag. Aan het einde kon je niet anders dan enthousiast meedansen!

Af en toe wordt in de voorstelling Engels gesproken maar kennis van de taal is niet noodzakelijk om de voorstelling te kunnen volgen.

 Bij de buren

Opgelet: deze voorstelling vindt plaats op locatie. Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en de Magdalenazaal in Brugge, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18:00.

Antigone sr-Trajal Harrell
Miana Jun

Credits

CHOREOGRAFIE TRAJAL HARRELL UITVOERDERS ROB FORDEYN, TRAJAL HARRELL, THIBAULT LAC, STEPHEN THOMPSON, ONDREJ VIDLAR COPRODUCTIE NEW YORK LIVE ARTS, CNDC ANGERS, CCN BELFORT & HAU HEBBEL AM UFER