De Grote Post
Chris Van der Brurght

REQUIEM

Alain Platel, les ballets C de la B
za 3 mrt 18:00
3 mrt
18:00
  • 3 mrt
    18:00
    De Grote Post, Oostende
    Lokettenzaal

Na succesvolle voorstellingen als 'Vsprs' (2006), 'Pitié!' (2008) en 'Coup Fatal' (2014), slaan Alain Platel en Fabrizio Cassol de handen opnieuw in elkaar. Voor een nieuwe mix van live-muziek met dans vertrekken ze vanuit het 'Requiem' van Mozart.

Afrikaanse, westerse en oosterse muzikanten construeren met zang en instrumenten het Requiem en mengen hun eigen invloeden met jazz en opera.

Centraal staan de thema’s dood en afscheidsrituelen, door de muzikanten fysiek en visueel op scène gebracht. Twee acteurs/dansers vervolledigen de groep en geven gestalte aan een zoon die zijn moeder en een dochter die haar vader helpen sterven.

Over de laatste samenwerking van Platel en Cassol schreef KnackFocus: “Een traktatie waarin de composities van Händel, Vivaldi, Gluck, Monteverdi, Bach getransformeerd worden tot Afrikaanse ritmes en expressies: een hemels genoegen voor oog en oor.”

 Bij de buren

Opgelet: deze voorstelling vindt plaats op locatie. Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen het De Grote Post en de Schouwburg in Kortrijk, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18:00.

Credits

REGIE ALAIN PLATEL MUZIKALE LEIDING FABRIZIO CASSOL VAN EN MET BOULE MPANYA, BOUTON KALANDA, ERICK NGOYA, FREDY MASSAMBA, JOAO BARRADAS, KOJACK KOSSA- KAMVWE, NOBULUMKO MNGXEKEZA, MICHEL SEBA, NIELS VAN HEERTUM, OWEN METSILENG, RODRIGUEZ VANGAMA, RUSSELL TSHIEBUA, SILVA MAKENGO, STEPHEN DIAZ PRODUCTIE LES BALLETS C DE LA B & FESTIVAL DE MARSEILLE COPRODUCTIE BERLINER FESTSPIELE, LES THÉÂTRES DE LA VILLE DE LUXEMBOURG, OPÉRA DE LILLE, THÉÂTRE NATIONAL DE CHAILLOT PARIS,TORINODANZA