SLACHTINGE (DE GOD VAN DE SLACHTING)

Theatermakery Het Eenzame Westen
do 15
maart
  • do 15 mrt
    20:00
    zaal Grote Post
    Geweest

De West-Vlaamse klasbakken Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Lien De Graeve en Tom Ternest maken zich op voor een partijtje verbaal boksen. Uiteraard in een West-Vlaams dialect zoals we dat van Het Eenzame Westen gewoon zijn.

Denk maar aan hun vorig stuk In Volle Zee dat ze integraal in het Oostends brachten. Deze keer beloven ze boventitels. Voor hun nieuwe voorstelling pakken ze met De God Van De Slachting van Yasmina Reza een loepzuivere komedie aan.

Wanneer een elfjarig jongetje een ander met een stok twee tanden uit de mond slaat én daarbij geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. Dat vinden de ouders van het slachtoffer. Dus komen de twee koppels samen om de dingen uit te praten en op een beschaafde manier te zoeken naar oplossingen. Een formaliteit. Ze zijn immers ruimdenkende, fatsoenlijke mensen. Politiek correct ook. En verstandig.
De glazen worden voller en weer leger en de gezelligheid slaat gauw om. Wanneer de situatie volledig escaleert, lijkt beschaving ver te zoeken en wordt de menselijkheid wel erg stevig gerelativeerd.

Messcherpe dialogen en vuistharde humor maken dit stuk tot een komedie waarin kleine, menselijke drama’s uitmonden in hilarische, bitterzoete taferelen.

In 2011 verfilmde Roman Polanski het stuk met o.a. Jodie Foster en Kate Winslet.

Credits

MET LIEN DE GRAEVE, MATHIAS SERCU, TOM TERNEST EN MAAIKE CAFMEYER

Met dank aan onze partners:
© De Grote Post

POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info