Kurt Van der Elst

DE ONZICHTBARE MAN

+4 jaar | Theater Artemis
za 17 mrt 15:00
17 mrt
15:00
  • 17 mrt
    15:00
    zaal Kleine Post
    Geweest

Belgische première van een spannende kleutervoorstelling over alles dat je niet ziet. En stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Verstoppertje spelen op filosofisch niveau!

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is die koffiemok die door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kun je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

Opnieuw een hilarische kleutervoorstelling van Jetse Batelaan. Wie De Man Die Alles Weet zag, herinnert zich hoe kinderen bij Artemis de zaal ongegeneerd op stelten mochten zetten.

Als kind maakte Jetse Batelaan een tekening en plakte daar een wit vel papier overheen. Tijdens zijn audities voor de Mimeschool liep hij het lokaal uit voor een act bij de tram - waar niemand hem kon zien. Op het toneel zie je dat zijn acteurs zich niet manifesteren, ook zij maken de indruk zich liever te verschuilen. Die dubbelheid, van jezelf laten zien en je willen verstoppen tegelijkertijd, is Jetse’s meest geliefde thema. In De onzichtbare man werkt hij dit gegeven uit voor de meest goedgelovige leeftijdsgroep: kleuters.

Belgische première!Benieuwd naar hoe De Onzichtbare Man eruit ziet? Lees dan dit interview.

Credits

Regie Jetse Batelaan | Spel René van ‘t Hof, Marijn Brussaard, Nimuë Walraven | Muziek Keimpe
de Jong ism Arend Niks | Kostuums Liesbet Swings | Decorontwerp Jetse Batelaan, Eva Koopmans
(assistentie) | Lichtontwerp Bart van den Heuvel T