KID.

+8 jaar | BOG., Het Zuidelijk Toneel, HETPALEIS
24 mrt
15:00
  • za 24 mrt
    15:00
    -18 jaar: € 8
    zaal Grote Post
    Geweest

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd?

Als kind en als volwassenen zie je de voorstelling allebei vanaf de andere kant. De volwassenen zitten daar en de kinderen hier en omgekeerd. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

BOG. onderzoekt en bevraagt op haar kenmerkende ongeëvenaarde wijze de verschillen en overeenkomsten tussen volwassen en kind zijn. Vanuit uiteenlopende perspectieven en met een grote liefde voor taal en beeld benadert BOG. volwassen en kind-zijn. BOG. weegt en proeft de klank en betekenis van woorden, haalt ze uit elkaar en bouwt ze weer op. Voor KID. ondervroegen de makers tientallen Tilburgse en Antwerpse kinderen en volwassenen over opgroeien.

De volwassen pers was zo enthousiast als alleen kinderen kunnen zijn:

“'KID.' is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren.” Cutting Edge

"Over de voorstelling zelf zijn ze laaiend enthousiast. De waarheid komt altijd uit een kindermond: Kid is inderdaad speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent. Al was Adult wel een betere titel geweest." De Standaard

Ook de populaire blog Maison Slash ging kijken: "Dit theaterstuk is ingenieus en verrassend voor kinderen én ouders." klonk het achteraf.

BOG. is de collectie van theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Het collectief maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, uitstallen, uitvouwen, uitzoomen, rangschikken, categoriseren en opsommen van alles dat te groot is om vast te pakken. De eerste voorstelling BOG. een poging het leven te herstructureren (2013) werd bekroond met de KBC TAZ Jong Theaterprijs 2013 en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2013. Daarna maakte BOG. MEN. de mening herzien (2014), bekroond met de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2015, GOD. (2015) en OER. (2016).


Credits

VAN EN DOOR JUDITH DE JOODE, BENJAMIN MOEN, SANNE VANDERBRUGGEN, LISA VERBELEN EINDREGIE JETSE BATELAAN / THEATER ARTEMIS ARTISTIEK ADVIES PIET MENU DRAMATURGIE ROOS EUWE SCENOGRAFIE DECORATELIER JOZEF WOUTERS

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info