Met vallen en opstaan | Documentaire

De Grote Post, Koen De Preter, Laura Vroom, Yel Ratajczak
28 apr
14:00 - 17:00
 • za 28 apr
  14:00
  i.h.k.v. van Dag van de Dans
  zaal Grote Post
  Geweest
 • za 28 apr
  17:00
  i.h.k.v. De Dag van de Dans
  zaal Grote Post
  Geweest

Feestelijke afsluiter van het project 'Met vallen en opstaan'. Yel Ratajczak maakte een filmisch portret van de deelnemers van het traject 'Met vallen en opstaan'. Voor en na de open workshop van choreograaf Koen De Preter toont ze het resultaat.

We vallen allemaal weleens. Hoe ouder we worden, hoe vaker en harder. Het evenwicht geraakt zoek en de geest die wankelt. Wie kan ons goed leren vallen? Een danser. Wie legt een link tussen het fysieke vallen en de mentale blutsen? Een theatermaker en een fimmaker. Breng deze drie samen en je krijgt ‘Met vallen en opstaan’, een bijzonder project en een documentaire over het leven zelf tijdens 'De Dag van de Dans' voor het eerst vertoond wordt.

Na het project GLOED met een groep dansers 50+ was de tijd rijp om hier een vervolg aan te breien. Oudere mensen vallen vaak en soms hard. Kunnen wij vanuit een artistieke insteek hier iets aan doen? We gingen de uitdaging aan. Begin 2018 ging choreograaf en danser Koen De Preter enkele keren langs in de ontmoetingscentra ’t Viooltje en De Ballon. Samen met enkele bezoekers oefende hij op het aspect van vallen. Welke technieken uit de dans kun je gebruiken zodat je ‘goed’ kunt vallen? Theatermaakster Laura Vroom praatte met de deelnemers over de builen en blutsen van het leven. Yel Ratajczak goot hun wedervaren in een documentaire.

Aansluitend op de film kun je naar 'Het Bal van de Val', een open workshop door Koen De Preter samen met de deelnemers van 'Met vallen en opstaan'.

Al deze activiteiten zjin gratis maar reserveren is aanbevolen.

Meer info over het traject 'Met vallen en opstaan'.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info