OEPS

Theater Antigone
vr 18
mei
 • vr 18 mei
  13:30
  zaal Kleine Post
  Geweest
 • vr 18 mei
  20:30
  zaal Kleine Post
  Geweest

In 'Oeps' legt Theater Antigone je de wereld van vandaag uit. Ze toont de absurditeit van de werkelijkheid, de eindeloze en uitzichtloze carrousel van geopolitieke spelletjes. 

Een carrousel die eigenlijk terug te voeren is tot één langgerekt groot taartgevecht. Jos Verbist en Raven Ruëll verdiepten zich twee jaar lang in de geschiedenis van de Groote Oorlog.

Ze concludeerden dat die eigenlijk nooit is opgehouden. Dezelfde machten spelen ook in de huidige conflicten. Maar welk beeld krijgen wij van die oorlogen? Hoe wordt ons de geschiedenis geleerd, hoe krijgen wij het heden te zien? En stellen we ons nog voldoende de vraag waarom iets gebeurt?

Na deze voorstelling bekijk je oorlog met andere ogen.

"Eén van de allerbeste voorstellingen van 2016 ... Straf en onoverkomelijk sterk theater. (…) Dit is geen saai, politiek theater maar stomend theater met een politieke, wereldverbeterende kern." Knack Focus

Credits

REGIE RAVEN RUËLL EN JOS VERBIST SPEL DAVID DERMEZ, ELÉNA DORATIOTTO, HANNE MACHIELSEN, TIM NATENS, GORGES OCLOO, BENJAMIN OP DE BEECK, HANNES RECKELBUS, KIRSTEN VAN DEN HOORN EN SOPHIE WARNANT

MET DE STEUN VAN GONE WEST, DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN MET DANK AAN SCHOUWBURG KORTRIJK EN CC WEVELGEM

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info