De Grote Post

DES VADERS, OVER VER'PILZUCHT EN ANDERE ZAKEN

Cie Tartaren
vr 8 dec 20:00
8 dec
20:00
  • 8 dec
    20:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Deze creatie is een bewerking van ‘De Vader’ (August Strindberg, 1887) door Ivan Vrambout en de Tartaren.

Vader realiseert zich dat hij de controle over zijn zoon, zijn huisgenoten en zichzelf verliest. Iedereen in huis probeert zichzelf en de anderen in de hand te houden. Ze gebruiken emotionele of medische argumenten om hun wil door te drijven.


Wat gebeurt er als anderen de controle over jouw leven willen overnemen? Als ze met oprechte bedoelingen vat op je willen krijgen? En wat als medicatie, dé vanzelfsprekende oplossing lijkt?
In een maatschappij vol ver’pilzucht ben je op een zucht verwijderd van medicatie.

STAND DER DINGEN

Na de voorstelling kun je aansluiten bij een Stand der Dingen, een debat met makers en spelers van de voorstelling en gastspreker Peter Adriaenssens over 'wat als anderen de controle over jouw leven willen overnemen?'

In het kader van de Avonden van kleinVerhaal

De Avonden van kleinVerhaal zijn culinaire en culturele soirees waarop iedereen welkom is.  Een gastkok, ism FMDO, bereidt telkens een diner voor de gasten waarna een voorstelling van sociaalartistieke collega’s van kleinVerhaal wordt gepresenteerd. Gaande van muziek en theater over film tot expo.

Credits

REGIE: IVAN VRAMBOUT - DRAMATURGIE EN SPELERSBEGELEIDING: WIM ORIS SPEL: BERREKE ARTOOS, CHANTAL CALLEWAERT, GREET CLAES, URSULA COENE, CEDRIC DENAYER, LYDIA DIELS, DOKE DILEN, BETTY GILBERT, YVONNE HUENAERTS, LIEVE MATTHIJS, WILLY VAN DER BORGHT, MARTINE VAN RENSBERGEN DECOR- EN LICHTONTWERP: POL VERWILT - KOSTUUMONTWERP: LAURENCE BAEYENS PRODUCTIE: LEEN VAN NUNEN - PRODUCTIEONDERSTEUNING: EMMELIEN MONNENS - SOUFFLEUR: ELISA MARQUES CUSTODIO