De Grote Post

STORM! FESTIVAL 2017

Kaap | 10 t.e.m. 12 november
vr 10 nov 14:00 - zo 12 nov 22:00
10 nov
-
12 nov
Vanaf 14:00
  • 10 nov
    -
    12 nov
    Vanaf 14:00
    De Grote Post, Oostende
    Volledig gebouw

Het kruim van de jazzscene verzamelt aan zee. Drie dagen lang blazen trompetten je omver, waait er een frisse zeewind door je haren en kom je oren te kort. Kunstencentrum KAAP kaapt De Grote Post voor exclusieve Belgische concerten, parels van premières en te ontdekken jong talent.

Vrijdag 10 november (vanaf 19u)

SCHNTZL - laureaat van de vorige editie van de STORM!-contest, nu al vaste waarde in de Belgische scene.

Shabaka and the Ancestors - saxofonist Shabaka Hutchings (Sons of Kemet,…) vermengt jazz met calypso, zang en Zuid-Afrikaanse ritmes.

Christian Scott aTunde Adjuah - deze trompettist flirt op virtuoze wijze met de grenzen van jazz, hiphop, soul en jazzrock.

Zaterdag 11 november (vanaf 19u)

Verneri Pohjola Group: Pekka - Albumrelease van het nieuwe project van de Finse trompettist Verneri Pohjola, een ode aan zijn vader.

Octurn feat. Magic Malik - nieuw project van het Belgische collectief, releaseconcert nieuw album.

Jon Balke Siwan - Exclusief Belgisch concert waarbij 14 muzikanten het publiek meenemen op een muzikale ontdekkingsreis naar het Midden-Oosten.

Flat Earth Society & David Bovee: Boggamasta - Albumrelease van het nieuwe project van FES, een uitbundig project met Braziliaanse en Gambiaanse invloeden.

Zondag 12 november (vanaf 14u)

Steiger - het levende bewijs dat een pianotrio anno 2017 niet aan relevantie hoeft in te boeten.

Veder - nieuw project van multi-instrumentalist Niels Van Heertum met onder meer Joachim Badenhorst.

Ragini Trio Feat. Bojan Z & Sawani Mudgal - Creatie van het trio met onder meer Lander Gyselinck en Nathan Daems dat jazz op unieke wijze rijmt met Indische klassieke muziek.

Ambrose Akinmusire Quartet - Exclusief Belgisch concert van één van de meest virtuoze trompettisten van zijn generatie en een Blue Note-uithangbord.