De Grote Post

KONINKLIJKE STADSHARMONIE OOSTENDE EN KONINKLIJKE FANFARE DE VERBROEDERING BORCHTLOMBEEK

Dubbelconcert
zo 19 nov 19:30
19 nov
19:30
  • 19 nov
    19:30
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Zoals in 2015 nodigt de Stadsharmonie dit jaar opnieuw een gast uit om het eerste deel van het jaarlijkse concert te verzorgen: de Koninklijke Fanfare De Verbroedering, die in 2013 honderd kaarsjes uitblies. De harmonie telt een 60-tal leden afkomstig uit Roosdaal en omstreken en onderscheidt zich door haar enorm hoge aantal jonge leden.

In 1904 is de “Société Euterpe”, die in 1850 werd gesticht, opgegaan in de “Harmonie Communale d’Ostende” of “Het Stadsmuziek”. In navolging van de muziekkorpsen van verschillende linieregimenten die in Oostende gekazerneerd waren en vooral ’s zomers voor de plechtige en vrolijke noot zorgden, kreeg het Stadsmuziek zowel protocollaire als feestelijke opdrachten.

De jaarlijkse zomerconcerten op de kiosk van het Wapenplein en in het Stadspark maakten daar deel van uit. Die werden door de plaatselijke bevolking en door de toeristen zeer gewaardeerd en talrijk bijgewoond. Ook nu nog, onder leiding van dirigent Johan Ferlin, houdt de Koninklijke Stadsharmonie Oostende deze traditie in ere.

Sinds meer dan twee jaar staat de Koninklijke Fanfare De Verbroedering, die in wezen een harmonie is, onder de kundige leiding van Bram Mergaert. Meer info: www.ksho.be en www.fanfaredeverbroedering.be