De Grote Post

Kortom

Teater Studio James Ensor
vr 27 apr - zo 6 mei
27 apr
-
6 mei

In ‘Kortom’ draaft een hele resem personages op uit het niets. De schijnbaar banale anekdotes waarmee ze elkaar onderhouden, blijken na verloop van tijd echter schakels van een groter verhaal te zijn.

‘Kortom / Enfin bref’ van Rudi Bekaert is een ‘dagelijks drama’ in 30 scènes. Bekaert heeft in het stuk een scherp oor voor de rijke bourgeoisie en de perversie van geld en macht, en portretteert hun preoccupaties, racistische vooroordelen en eindeloze ‘gebabbel’. Communicatie tussen de personages loopt heel vaak via gsm, maar vooral naast elkaar. Dat leidt tot grappige, soms absurde situaties.

“Ik had zin om een stuk te schrijven over mensen die het doodnormaal vinden om €3500 huur voor een villa in Knokke-Zoute te betalen en om vijftigduizend euro per maand uit te geven. Ik word door niets nog geschokt, tegenwoordig is alles mogelijk. Ik voel me verantwoordelijk voor de drama’s waarvan ik getuige ben, en probeer dat in mijn teksten te verwerken. Nee, ik schrijf geen moraliserende stukken, ik luister, ik noteer. Ik ben een geamuseerd observator.”

Met ‘Kortom / Enfin bref’ heeft Rudi Bekaert, net zoals in ‘Ja ja maar nee nee’, weer fijne en rake comedy geschreven.

Credits

Regie Duc Duquennoy
Spel Diane Debruyne, Ann Orlans, Geert Puype, Jasper Feyen, Christine Pire, Ronny Roose, Patrick Desmit, Marjan Tratsaert en Edwin Wets