BESTORM

Beeldsmederij De Maan
do 22
februari
  • do 22 feb
    13:30
    zaal Kleine Post
    Geweest

Er is een planeet met mensen, monsters en mensmonsters. Een magische mysterieuze plek waar de natuurwetten niet werken. Maar dit is geen eiland ergens in een oceaan. Deze plek is niet te bereiken met een vliegtuigcrash of een ronddobberende boot. Om deze planeet te vinden, moet je verder dan ooit iemand is geraakt. En enkel als je het meest vreemde aanvaardt, is er een kleine kans dat je deze planeet ooit verlaat.

Auteur Joost Vandecasteele monteerde de klassieker De Storm van Shakespeare tot een werkelijke onwerkelijke trip naar een plek tussen fantasie en fantasy. Denk Generatie B (Canvas) maar dan voor kinderen.

De auteur is met deze jeugdvoorstelling niet aan zijn proefstuk toe. Eerder maakte hij De Wereld Volgens Lang, Dik En Dom in HETPALEIS en Sorry Voor Alles voor BRONKS. Als romancier is hij één van de innovatiefste stemmen in de Vlaamse literatuur.

2 GR, 3 GR, BS

BESTORM DE BIBLIOTHEEK

Voorafgaand aan deze voorstelling dompelt de bibliotheek van Oostende je onder in de sfeer van deze  voorstelling. Tijdens dit ochtendprogramma puzzelen de kinderen aan de hand van verschillende digitale doe-opdrachten zelf de achtergrond van het stuk bij elkaar. Komen onder meer aan bod: Shakespeare,  magie en tovenarij, het leven in ballingschap ...

Een absolute aanrader dus voor wie zijn theaterbezoek wil verbreden tot een hele themadag. Dit ochtendprogramma is gratis en vindt plaats op donderdag 22 feb tussen 10:00 en 12:00 in bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende.

Er kunnen maximum drie klassen deelnemen.

Credits

TEKST JOOST VANDECASTEELE ZEER VRIJ NAAR ‘DE STORM’ VAN W. SHAKESPEARE REGIE RUUD GIELENS SPEL DIRK VAN DIJCK, PAUL CONTRYN FIGUREN PAUL CONTRYN TECHNIEK DOMINIQUE DEFOSSEZ

Met dank aan onze partners:
© De Grote Post

POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info