UITGELEZEN OP SCHOOL

De Grote Post, Bibliotheek Oostende in samenwerking met Vooruit
wo 21
maart
  • wo 21 mrt
    10:30
    Op locatie
    Geweest

Uitgelezen op School is een leesbevorderingstraject geïnspireerd op het succesvolle format voor volwassenen in Vooruit.

Uitgelezen op School wil kinderen die niet veel lezen, de goesting om te lezen geven en zij die al veel lezen, nog meer doen lezen. Daarnaast wil het project, dat vakoverschrijdend is, ook andere talenten in de kijker zetten. Het is de eerste keer dat De Grote Post samen met de bibliotheek dit project naar Oostende haalt. Eén school krijgt de kans om in dit pilootproject mee te stappen.

Hoe werkt het?

De voorbereiding - In de aanloop van Uitgelezen op School op 21 maart, kiest de school in overleg met de bibliotheek twee boeken uit met een link naar ‘Wetenschap en Techniek’, het thema van de Jeugdboekenweek. Het boek is het vertrekpunt, daarna is alles mogelijk. Van boekbesprekingen, tot zelf gedichten schrijven, affiches maken voor Uitgelezen, foto’s maken, een decor ontwerpen ... Alles kan,  alles mag, we laten de creativiteit onbeteugeld.

Boekenprogramma ‘Uitgelezen op School’ op 21 maart

De bibliotheek wordt omgetoverd tot het decor van een heus boekenprogramma. Ook hier werken alle  betrokken leerlingen aan mee. Eerst worden de twee boeken, elk door een panel van twee leerlingen, een jeugdauteur en nog andere gasten (dat kunnen enthousiaste ouders, leerkrachten ... zijn) besproken. Daarna stelt een jeugdauteur zijn eigen werk voor. Hij/zij doet dit op een prikkelende, interactieve manier. De leerlingen zorgen voor creatieve intermezzo’s met live muziek, rappen, dans ...

Interesse om in dit pilootproject mee te stappen? Contacteer scholen@degrotepost.be.

Op locatie: Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info