De Grote Post

Springtij: Specht

3 mnd tot 2,5 j. | Klankennest
zo 8 apr
8 apr

SPECHT is een sculpturale, interactieve en muzikale installatie voor baby’s en peuters van 3 maanden tot 2,5 jaar.

Ik tik, ik voel, ik wrijf, ik vlieg, … zachtjes heen en weer. Steeds opnieuw.

In deze levensgrote klankinstallatie kunnen baby’s, peuters en volwassenen luisteren, voelen, spelen, hangen, kruipen, rollen, … Een specht voert een muzikale dialoog en een nachtegaal zingt zijn avondlied en gaat in interactie met de baby’s. Sprankelende, warme, vriendelijke en repetitieve geluiden en bewegingen stimuleren en omhullen de allerjongsten onder ons in deze Klankennest-installatie en voorstelling.

Praktisch

Er is plaats voor 13 kindjes. Maximum 2 volwassenen per kind.

Elke voorstelling duurt ongeveer 30 minuten plus ongeveer 10 minuten vrije exploratie in de installatie.

SPRINGTIJ in De Grote Post

Paasvakantie in Oostende staat gelijk aan Kindercultuurfestival SPRINGTIJ. Wegens groot succes herhalen we dit jaar opnieuw VoelGewoel, het tactiele parcours in De Grote Post. De minimens en ouders kunnen zich ook onderdompelen in de klankinstallatie SPECHT van Klankennest (08.04). Voor de iets oudere kinderen is er het eindwerk Europa (14 & 15.04) van artiest in residentie Jozefien Mombaerts. En dan zijn er ook nog de dames van de Stadstekenaars van Vooruit die op zeeklas komen en op zoek gaan naar verborgen verhalen in de stad. Je komt ze op 31.03 tegen in het CultuurCafé en in het café van KAAP.

Bekijk hier het volledige programma van SPRINGTIJ.

Credits

concept & live zang Liesbeth Bodyn concept & geluidsinstallatie Jeroen Van der Fraenen geluidsinstallatie & live geluid Hans Beckers klankles Indré Jurgeleviciute Cello Annemie Osborne

Een coproductie met WIELS (centrum voor hedendaagse kunst Brussel)