De Grote Post
Radical Low - Chantal Yzermans

PERFORMANCE #7: THIRTY THREE DEGREES

+18 jaar | Chantal Yzermans
za 6 jan 14:00 - 20:00
6 jan
14:00 - 20:00

Op uitnodiging van curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos ontwikkelde Chantal Yzermans (°1975, Oostende) een nieuwe performance in kader van de tentoonstelling ‘Het Vlot. Kunst is (niet) Eenzaam’.  

Yzermans focust in haar performance op het 33 graden hellende vlak, niet toevallig de basismaat voor het Vlot van Medusa zoals vereeuwigd door Géricault. Deze iconische diagonaal, vaak terug te vinden in barokke dramaturgie, is uitgegroeid tot een bron van onderzoek voor Yzermans eigen werk. Het hellende vlak van Géricault biedt een podium aan een overvloed aan naaktheid, die Yzermans herinnert aan de overtollige aanwezigheid van naakt op virtuele platformen en dating sites in de hedendaagse wereld. Yzermans haalt het schilderij van Géricault uit zijn tweedimensionale canvas en transformeert het door middel van beweging, video en installatie tot een multidimensonaal object in de ruimte.

Chantal Yzermans is een Belgische choreograaf / onderzoeker gevestigd in Parijs. Yzermans maakt interdisciplinaire performances in samenwerking met beeldende kunstenaars, musici, dansers en wetenschappers. Yzermans’ nieuwste creaties draaien allemaal rond de tweestrijd tussen natuur en technologie, hedendaagse rituelen en artistieke toe-eigening.

NOBOLERO/Chantal Yzermans from Chantal Yzermans/Radical Low on Vimeo.