De Grote Post

SCULPTURES

Ivo Dimchev
di 16 jan 20:00
16 jan
20:00
  • 16 jan
    20:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Kleine Post

Choreograaf en performer Ivo Dimchev (geb. 1976, Sofia) werd door curatoren Jan Fabre en Joanna De Vos uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling ‘Het Vlot. Kunst is (niet) eenzaam’.

Dimchev creëerde nieuw driedimensionaal werk voor cc de Grote Post. Hij maakte drie 3D prints van zijn eigen hoofd, waarop een projectie van zijn gezicht te zien is, terwijl hij een lied zingt uit zijn eerste studioalbum 'Sculptures'. Het werk is een directe visualisatie van zijn album: Dimchev begon met geïmproviseerde optredens waarin hij sporadisch zong. Mettertijd begon hij zijn muzikale kant serieuzer te nemen. Dimchev beschouwt de ‘klanken’ die hij produceert als driedimensionale structuren die hij met zijn hele lichaam kan manipuleren. Voor hem zijn het 'sculpturen'.

Op 16 januari zal Ivo Dimchev het album brengen in de Grote Post. Het repertoire van de avond bevat enkele van de meest iconische liedjes, dikwijls ontleend aan eerdere shows en performances, maar nu uitgevoerd als losse stukken. Zijn adembenemende stem brengt de donkere poëzie van zijn teksten naar voren en zorgt voor een angstaanjagende en diep ontroerende ervaring.

Ivo Dimchevs werk is een extreem en kleurrijk mengsel van performancekunst, dans, theater, muziek, tekeningen en fotografie. Dimchev is auteur van meer dan 30 uitvoeringen. Hij ontving talloze internationale onderscheidingen voor dans en theater en presenteerde zijn werk in heel Europa, Zuid- en Noord-Amerika.