Springtij: Europa

+ 10 jaar | Jozefien Mombaerts
za 14 apr - zo 15 apr
14 apr
-
15 apr

Een verlaten hotel op het strand.
Een vrouw en een man.
En drie kinderen.  

De vrouw is gevlucht, ze danst op tafel, maar iedereen weet dat als ze valt, ze zal breken.
De man is verdwaald en past niet langer in zijn eigen denkkaders.
De kinderen zorgen. Waar gewenst.
En schoppen. Waar nodig.
Ze denken en bouwen aan een alternatief Europa.

De voorstelling Europa heeft niet de ambitie een politiek manifest te zijn. Het is geen stand van zaken, geen historisch portret, geen poging tot het aanreiken van oplossingen voor de crisis waarin we zitten. Europa droomt.

Met Europa studeert Jozefien Mombaerts af aan de parttime opleiding als Regisseur/Docent aan de Toneelacademie van Maastricht. Tijdens haar residentie in De Grote Post legt ze de laatste hand aan deze voorstelling.

Jozefien Mombaerts behaalde in 2011 haar Master in de Theater- en Filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Na haar opleiding werkte zij freelance als dramaturge, productieassistente en theaterdocent voor verschillende gezelschappen en theaterhuizen waaronder Compagnie Cecilia, Ballet Dommage, Kopergietery Gent, Campo, Victoria Deluxe en Malpertuis. Van 2014 tot 2017 werkte ze als onderzoeker/assistent theater en onderwijscoördinator voor RITCS, School of Arts en Transfo Collect in Brussel. Momenteel werkt ze voor Kloppend Hert en hun jongerenwerking Jong Gewei als coördinator en theaterdocent. In Juni 2018 studeert ze af aan de Toneelacademie van Maastricht waar ze de deeltijdse opleiding voor theaterregisseur/docent volgde.

SPRINGTIJ in De Grote Post

Paasvakantie in Oostende staat gelijk aan Kindercultuurfestival SPRINGTIJ. Wegens groot succes herhalen we dit jaar opnieuw VoelGewoel, het tactiele parcours in De Grote Post. De minimens en ouders kunnen zich ook onderdompelen in de klankinstallatie SPECHT van Klankennest (08.04). Voor de iets oudere kinderen is er het eindwerk Europa (14 & 15.04) van artiest in residentie Jozefien Mombaerts. En dan zijn er ook nog de dames van de Stadstekenaars van Vooruit die op zeeklas komen en op zoek gaan naar verborgen verhalen in de stad. Je komt ze op 31.03 tegen in het CultuurCafé en in het café van KAAP.

Het volledige Springtij aanbod en meer info vind je binnenkort op de website www.degrotepost.be.

Credits

REGIE/CONCEPT Jozefien Mombaerts
SPEL Dries Notelteirs, Jotka Bauwens, Holly Van Damme, Lasse De Beul, Nuncia Nijs
TEKST Jozefien Mombaerts
SPEECHES Johan Heldenbergh, Freek Mariën en Jozefien Mombaerts
LICHT EN GELUID Saul Mombaerts
SCENOGRAFIE Veva van Sloun
KOSTUUMS Marij de Brabandere
INSPIRATIE Oceaan van een zee van Barrico, De neoliberale waanzin van Paul Verhaeghe.
COACH/MENTOR Jo Roets