Met vallen en opstaan | Bal van de Val

De Grote Post, Koen De Preter, Laura Vroom, Yel Ratajczak
28 apr
15:00
  • za 28 apr
    15:00
    i.h.k.v. De Dag van de Dans
    Lokettenzaal
    Geweest

Feestelijke afsluiter van het project 'Met vallen en opstaan'. Laat alles vallen en kom naar het Bal van de Val, een open workshop door Koen De Preter die je leert hoe je 'artistiek' kunt vallen. Vooraf of aansluitend kun je naar de documentaire van Yel Ratajczek.

We vallen allemaal weleens. Hoe ouder we worden, hoe vaker en harder. Het evenwicht geraakt zoek en de geest die wankelt. Wie kan ons goed leren vallen? Een danser. Wie legt een link tussen het fysieke vallen en de mentale blutsen? Een theatermaker en een fimmaker. Breng deze drie samen en je krijgt ‘Met vallen en opstaan’ een bijzonder project en een documentaire over het leven zelf tijdens De Dag van de Dans voor het eerst vertoond wordt.

Na het project GLOED met een groep dansers 50+ was de tijd rijp om hier een vervolg aan te breien. Oudere mensen vallen vaak en soms hard. Kunnen wij vanuit een artistieke insteek hier iets aan doen? We gingen de uitdaging aan. Begin 2018 ging choreograaf en danser Koen De Preter enkele keren langs in de ontmoetingscentra ’t Viooltje en De Ballon. Samen met enkele bezoekers oefende hij op het aspect van vallen. Welke technieken uit de dans kun je gebruiken zodat je ‘goed’ kunt vallen?

Tijdens De dag van de Dans doet hij dit nog eens over. Iedereen die wil kan deelnemen.

Voor of na de workshop kun je naar de documentaire van Yel Ratajczek.

Al deze activiteiten zjin gratis maar reserveren is aanbevolen.

Meer info over het traject 'Met vallen en opstaan'.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info