Vijand van het volk

De avonden van Klein Verhaal
5 okt
20:00
  • vr 5 okt
    20:00
    zaal Kleine Post
    Geweest

Een dokter ontdekt dat het water in het plaatselijke kuuroord vervuild is. De burgemeester, zijn broer, weigert op te treden om de plaatselijke welvaart niet in gevaar te brengen.

Als daarna ook nog eens blijkt dat noch de media noch de goegemeente vies is van gespin en leugens om het potje gedekt te houden, dreigt de bal die de dokter aan het rollen bracht, in zijn gezicht uiteen te spatten.

Vijand van het volk is een bewerking van de klassieker van Henrik Ibsen uit 1882. Anno 2018 ent Geert Six de tekst van Ibsen op onze samenleving. Net als toen staan gevestigde economische en politieke machten meer dan ooit onder druk, terwijl anderen een nieuwe hemel op aarde beloven.

Zijn ook nu de vrienden van vandaag de vijanden van morgen? Draait ook nu de ogenschijnlijke winst voor sommigen niet uit op verlies voor iedereen? Of lost de belofte aan een nieuwe horizon zich dit keer werkelijk in?

De Avonden van kleinVerhaal

De Avonden van kleinVerhaal zijn culinaire en culturele soirees i.s.m. FMDO. kleinVerhaal inviteert voor deze Avonden onder andere collega sociaal-artistieke organisaties voor tegendraadse en geëngageerde theater- , muziek- of filmvoorstellingen op verschillende podia in Oostende. Meer info op www.kleinverhaal.be.

Credits

EEN PRODUCTIE VAN Unie der Zorgelozen, Theater Malpertuis i.s.m. Provincie West-Vlaanderen.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info