Philippe Magoni

Kirina

Serge Aimé Coulibaly/ Faso Danse Théâtre/ Ruhrtriennale
8 nov
18:15
  • do 8 nov
    18:15
    Lokettenzaal
    Geweest

Opgelet: door veranderingen in het tourschema van de artiesten, is het gezelschap genoodzaakt haar optreden op 19.10 in De Grote Post te annuleren. Bijgevolg zal de Belgische première plaatsvinden in Vooruit Gent op 8 november.

Omdat wij coproducent zijn en erg in deze voorstelling geloven, vinden wij het belangrijk dat ons publiek Kirina kan bijwonen. Daarom organiseren we op 08.11 een busreis naar Vooruit.

Tijdens je rit krijg je een broodje en een drankje. Dramaturge Sara Vanderieck vertelt ondertussen hoe de voorstelling tot stand gekomen is.

Het hedendaagse epos Kirina vermengt geschiedenis en fictie met elkaar: negen dansers, zes muzikanten, een tekstschrijver en vier figuranten vertellen het verhaal van een volk dat vol hoop én opstandigheid naar zijn toekomst optrekt.

Een aangrijpend beeld in veel werk van danser en choreograaf Serge Aimé Coulibaly is dat van een groep mensen die samen in beweging komen. Dans is voor hem een tocht en een tocht betekent transformatie.

In 2015 konden 50 vijftigplussers dat aan den lijven ondervinden tijdens GLOED, waarin ze zich als een krachtige eenheid verzetten tegen de clichés over ouder worden. Het was die kracht die hem inspireerde voor zijn nieuwste creatie.

Kirina, verwijst naar de drang om altijd in beweging te blijven, om vooruit te willen via migratie. De grote migratiestromen die de wereld gebouwd en gevormd hebben, geeft Coulibaly gestalte door een massa volk op scène samen te brengen. 

Felwine Sarr, een van de meest vooraanstaande Afrikaanse auteurs schreef de tekst. De muziek is van de Malinese Rokia Traoré, de absolute top van de Afrikaanse muziekscene.

Met een inleiding door Sara Vanderieck (Dramaturge De Grote Post).

Credits

Concept/choreografie Serge Aimé Coulibaly Muziek (compositie) Rokia Traoré Libretto Felwine Sarr Dramaturgie Sara Vanderieck Dans en spel Sayouba Sigué, Adonis Nebié, Ahmed Soura, Marion Alzieu, Antonia Naouele, Ida Faho, Jean-Robert Koudogbo, Daisy Ransom Phillips, Issa Sanou, Ali Ouédraogo (Doueslik), Ahmed Soura Muziek Ali Keita, Saidou Ilboudo e.a. Productie Faso Danse Théâtre Coproductie Festival de Marseille, Festival de Marseille, Onassis Cultural Centre Athens, La Villette Paris, Théâtre de Namur, les ballets C de la B, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Romaeuropa Festival, Kampnagel Hamburg, De Grote Post, Kunstencentrum Vooruit, La Rose des Vents, Villeneuve d'Ascq, ExtraPôle Provence-Alpes-Côted’Azur Met de steun van La Fédération Wallonie-Bruxelles, Taxshelter België

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info