Bart Grietenes

Double Bill: Cirque Intime

THERE THERE company, Camille Paycha
za 3 nov 19:30
3 nov
19:30
  • 3 nov
    19:30
    zaal Kleine Post
    Geweest

Zowel Camille Paycha als de artiesten van THERE THERE company strippen circus van alle clichés. Ze halen het weg uit de grote circustent en presenteren het in een intiem kader waar ze tijd en ruimte maken voor reflectie. Double bill, dat is ook dubbel genieten, twee voorstellingen voor de prijs van één (€ 16). Het CultuurCafé verwent je tijdens de pauze.

THERE THERE COMPANY As long as we

Hand-op-handacrobatie vereist balans en vertrouwen, kracht en breekbaarheid, steun en overgave. Als een beweging foutloos wordt uitgevoerd, zien we enkel perfectie. As long as we toont wat erachter ligt: het eindeloos herhalen, het onvermogen om samen te werken, de soms lachwekkende zinloosheid van het proberen. En af en toe wél het perfecte samenspel. Naast twee artiesten, honderd witte koffiekopjes op scène: net als de lijven, sterk en toch breekbaar.

THERE THERE company, dat zijn Toon Van Gramberen en Hanna Mampuys. Na hun eerste succesvolle voorstelling TYPO met het collectief Deux sans Trois, wagen ze zich aan een avontuur met twee. Tijdens hun residentie in De Grote Post in 2017 lieten ze de Kornuiten van De Grote Post al voorproeven van dit breekbare pareltje.

Update: Hanna Mampuys is in blije verwachting. Annemie Pierlé zal haar voor de komende shows vervangen.

CAMILLE PAYCHA 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1

In de soloperformance 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 brengt Camille Paycha circus in conversatie met elektronische muziek, fotografie en … de zee. De eerste keer dat ze het publiek liet proeven van deze voorstelling was tijdens Chambres d’O 2018 in het intieme kader van haar eigen huis, niet toevallig vlakbij zee. Ruben Mardulier schreef mee en jazzdrummer David Paycha (Zoot Collective) waakte over de muziek. Camille wordt ondersteund door Makershuis Tilburg, een platform voor nieuwe makers op de grens van dans, circus en theater.

Camille Paycha en Ruben Mardulier studeerden circus en performance aan de Fontys Academy in Tilburg en vormen samen Helaba Compagnie. Met I ate the entire fruitsalad trokken ze naar festivals als Oerol, Cement, Circolo, Cirque Plus, Cirk! ...
Ruben maakt eigen werk met Helaba Compagnie, Mardulier en Deprez en hij speelt bij gezelschappen als Panama Pictures, Ulrike Quade Company en Alexander Vantournhout.
 

 Camille Paycha - double bill

Credits

THERE THERE Company As long as we

CREATIE Hanna Mampuys, Toon Van Gramberen SPEL Annemie Pierlé, Toon Van Gramberen DRAMATURGISCH ADVIES Tim Behren PRODUCTIE THERE THERE company COPRODUCTIE Theater op de Markt, Perplx MET DE STEUN VAN de Vlaamse Overheid, Circuscentrum Vlaanderen, Latitude 50, 30CC, cultuurcentrum de borre, Miramiro Met dank aan De Grote Post

Camille Paycha 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1

CONCEPT EN SPEL Camille Paycha COAUTEUR Ruben Mardulier MUZIEKADVIES David Paycha