Mahler & Van Parys

Belgian National Orchestra & Collegium Vocale Gent
9 nov
18:15
  • vr 9 nov
    18:15
    Lokettenzaal
    Geweest

Componist Annelies Van Parys geeft met de woorden van theatermaakster Dea Loher een stem aan de gruwel van de oorlog. Van lijden naar liefde en terug. Ook in Mahlers vijfde raken de uitersten elkaar.


Geen vrijblijvend klankplezier, maar muziek met een missie. Dat stond Mahler voor ogen toen hij aan zijn vijfde Symfonie begon.

En dat geldt evengoed voor Annelies Van Parys. Met de woorden van theatermaakster Dea Loher geeft ze een stem aan de gruwel van de oorlog. Van lijden naar liefde en terug. Ook in Mahlers vijfde raken de uitersten elkaar. De ijzingwekkende treurmars reikt de hand aan het beroemde Adagietto, een sublieme liefdesbrief aan zijn kersverse bruid Alma.

 Bij de buren

Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en het Concertgebouw in Brugge, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18.15 u.

Credits

ORKEST Nationaal Orkest van België: Koor Collegium Vocale Gent DIRIGENT Hugh Wolf SOPRAAN Sophie Karthäuser BARITON Thomas Bauer MET DE STEUN VAN de Federale Overheid, de Nationale Loterij in het kader van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog in België, in 2018.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info