Koen Broos

Satyagraha

Opera Ballet Vlaanderen/ Philip Glass & Sidi Larbi Cherkaoui
29 nov
17:30
  • do 29 nov
    17:30
    Lokettenzaal
    Geweest

Opera gebaseerd op het vroege leven van Gandhi.

Voordat Gandhi op het internationale politieke toneel verscheen en de Indische onafhankelijkheidsbeweging leidde, spendeerde hij zijn jonge jaren in Zuid-Afrika waar hij als antwoord op discriminatie en onrecht het concept ontwikkelde van geweldloos verzet onder de naam Satyagraha (“de kracht van de waarheid”).

Deze vroege jaren uit het leven van Gandhi inspireerden de Amerikaanse componist Philip Glass om zijn opera Satyagraha te schrijven. In opdracht van Theater Basel creëerde Sidi Larbi Cherkaoui een nieuwe interpretatie van deze driedelige opera. Opnieuw stelde hij een intercultureel team samen om zo Satyagraha te vervormen tot een balletopera waarin muziek, stem en fysieke beweging samenvloeien.


 

 Bij de buren

Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en de Vlaamse Opera in Gent, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 17.30 u.

Credits

MUZIKALE LEIDING Koen Kessels REGIE EN CHOREOGRAFIE Sidi Larbi Cherkaoui DECOR Henrik Ahr MET Peter Tantsits, Mari Moriya, Rihab Chaieb, Robin Adams, Justin Hopkins, Tineke van Ingelgem, Raehann Bryce-Davis, Denzil Delaere SYMFONISCH ORKEST Opera Vlaanderen KOOR Opera Vlaanderen DANSERS Eastman

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info