Delphine Otte

Stars & Stripes

Simplexity Pianoduo
2 dec
11:00
  • zo 2 dec
    11:00
    zaal Kleine Post
    Geweest

Lukas Huisman en Ivo Delaere, samen het Simplexity Pianoduo, richten met veel zwier hun spots op sterren aan het Amerikaanse firmament.

Van George Gershwin bewerken ze variaties van I got rhythm tot een sprankelend stuk voor vierhandige piano. America van Charles Ives, oorspronkelijk voor orgel, krijgt een update die toch trouw blijft aan de humor en vurige gloed van het origineel.

In Celestial Mechanics van George Crumb verkent het duo vier sterrenstelsels en tot slot spelen ze Stars and Stripes Forever van John Philip Sousa, in een recente bewerking van Evert Bogaert. Verwacht je aan een Amerikaans getint ontbijtconcert, lichtjaren verwijderd van de oranje glans die ons dezer dagen uit Washington DC toeschijnt.

Met de concertreeks Talent Telt geeft het Brugse Concertgebouw beginnende muzikanten de kans podiumervaring op te doen op verschillende plekken. Dirk Ooms, directeur van het Conservatorium aan Zee, geeft telkens een inleiding.

Croissant Klassiek

Op vertoon van je ticket voor een klassiek concert op zondag, geniet je vooraf van een ontbijt met korting in het CultuurCafé. Voor € 7,5 trakteren we je op koffie/thee, croissant, eitje, toast + beleg. Toon je concertticket bij het plaatsen van je bestelling.

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info