Gwen Laroche

Oorlog en Terpentijn

Jan Lauwers/Needcompany
7 dec
18:15
  • vr 7 dec
    18:15
    Lokettenzaal
    Geweest

De gerenommeerde verhalenverteller en beeldenmaker Jan Lauwers maakt een theaterbewerking van 'Oorlog en Terpentijn' van Stefan Hertmans.

Deze veelbekroonde roman, gebaseerd op de cahiers van Hertmans grootvader, schetst een doorleefd beeld van de 19e eeuw. Thema’s als liefde, oorlog, kunst, niet waargemaakte dromen en verdrongen geheimen worden door Jan Lauwers op persoonlijke manier verwerkt in een wervelende voorstelling met muziek, dans, performance en puur teksttheater.

Hij laat het verhaal vertellen vanuit het standpunt van een vrouw, vertolkt door niemand minder dan zijn muze Viviane De Muynck (bekroond met de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste).

“ Conflict, authenticiteit, lijfelijkheid, het obscene en het sublieme, de gruwel en de schoonheid, oorlog en terpentijn, Jan Lauwers en Needcompany maken er een emotionele mokerslag van die blijft nazinderen.” KnackFocus

 Bij de buren

Met ‘Bij de buren’ nemen we je mee naar een aantal voorstellingen buiten Oostende. Vervoer tussen De Grote Post en de Schouwburg in Kortrijk, een broodje onderweg en een inleiding zijn inbegrepen in de prijs. Vertrek vanuit Oostende om 18.15 u.

Credits

REGIE EN BEWERKING Jan Lauwers TEKST NAAR Stefan Hertmans MET Alain Franco, Benoît Gob, Elik Niv, George Van Dam, Grace Ellen Barkey, Maarten Seghers, Melissa Guerin, Mohamed Toukabi, Sarah Lutz, Simon Lenski, Viviane De Muynck MUZIEK Rombout Willems DRAMATURGIE Elke Janssens; P.U.L.S. PRODUCTIE Needcompany COPRODUCTIE Festival De Marseille, Provincie West-Vlaanderen, Toneelhuis MET DE STEUN VAN De Vlaamse Overheid

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info