Dit is de bedoeling

Wannes Cappelle, broeder Dieleman & Frans Grapperhaus
za 16
februari

Wannes Cappelle en broeder Dieleman slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello veroveren ze zowel in België als in Nederland de podia met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’.

 

Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.

Onderdeel van:
Februari = UiTpasmaand

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Cappelle en Dieleman ontmoetten elkaar in 2017 op Motel Mozaique in Rotterdam voor een uniek project. Tijdens het festival worden ze uitgedaagd een creatief proces in te gaan en daarin grensoverschrijdend te werken. Dit bevalt de twee zo goed dat ze samen op pad blijven gaan én een album gaan maken. Zonder gêne gaan ze zingen, spreken over het leven en de liefde, over god – nog zo’n gemene deler – en zonder gêne gaat u straks meezingen.

 

In de seizoensbrochure staat deze voorstelling aangekondigd met de titel GrensGeluid

Charlotte van den Arend
Charlotte van den Arend

Credits

De Nederlandse cellist Frans Grapperhaus staat hen bij in het creatieve proces én live op het podium.

 

GrensGeluid is een initiatief van het Motel Mozaïque Festival Rotterdam, het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam en de AB in Brussel.

 

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info