Damon De Backer

This Kind of Bird Flies Backwards

Natalia Pieczuro / Colin H. van Eeckhout (Amenra)
22 feb
20:30
  • vr 22 feb
    20:30
    zaal Kleine Post
    Geweest

Choreografe en danseres Natalia Pieczuro en Colin H. van Eeckhout van postmetalband Amenra slaan de handen in elkaar voor een post-metal-dance-performance.

Wanneer postmetal en dans elkaar ontmoeten, ontstaat er iets heftigs. Dat bewijst 'This Kind of Bird Flies Backwards', een danssolo geïnspireerd op verhalen van mensen die niet bang zijn om te leven.Mensen die zich graag laten leiden door extreme gevoelens. “Moments that make you feel alive”, zoals Natalia Pieczuro ze zelf noemt.

 

In Colin H. van Eeckhout van postmetalband Amenra, Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome) en Bjørn Lescouhier (Regression), vond ze de perfecte partners in crime voor een performance die door merg en been gaat. Puur, rauw en echt.

 

De Poolse danseres/choreografe Natalia Pieczuro woont in Brussel. Momenteel werkt ze voor Fighting Monkey-RootlessRoot. Ze danst ook mee in The Sea Within, de creatie van Lisbeth Gruwez / Voetvolk.

Pieczuro is een ongelofelijk krachtige performer én choreografe. Lichaam, beweging en gevoel versmelten tot een urgentie die zichtbaar en voelbaar is in al haar handelingen. Ze heeft een taal gevonden om haar innerlijke belevingswereld te communiceren met haar publiek, en doet dat vanuit een naar binnen gekeerde staat van zijn, die juist door die concentratie, die ze in elke beweging stopt, zoveel spanning oproept.
Theaterkrant.nl

Credits

CONCEPT EN CHOREOGRAFIE: Natalia Pieczuro
MET EN VAN: Natalia Pieczuro, Colin H. van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, BjØrn Lescouhier
MUZIEK: Colin H. van Eeckhout, Mathieu van de Kerckhove, BjØrn Lescouhier
DECOR: Natalia Pieczuro
BEELDEND WERK: Aline Gorsen Art

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info