Tom Callemin (foto), Oscar Van Der Put & Grace Ellen Barkey (bewerking)

HAMLET

Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai/Toneelhuis
2 mrt
20:00
  • za 2 mrt
    20:00
    Met een inleiding door Els Van Steenberghe (KnackFocus) om 19 uur.
    zaal Grote Post
    Geweest

'Hamlet' door de jonge podiumbestormers van Kuiperkaai. Dat is Shakespeare met ballen en dat verteld vanuit het standpunt van een vrouw.

Over de vorige voorstelling van Kuiperskaai schreef Knack Focus “Spelplezier en durf spatten van ‘1095’: de middeleeuwen als echo voor vandaag.” Regisseur Lisaboa Houbrechts heeft iets met historische verhalen en klassiek repertoire.

 

Deze keer gaat ze de confrontatie aan met Hamlet en zet ze het perspectief van de vrouw centraal. Met Grace Ellen Barkey in de rol van de moeder, Victor Lauwers als prins Hamlet en Romy Louise Lauwers, in de rol van Ophelia, brengt ze de werkelijke Lauwers-Barkey familie op scène om de canonieke Hamletfamilie te vertolken.

 

"We zien een gezin op het podium aan het werk waarbij vooral de directe en bij momenten agressieve taal tussen die drie opvalt. Daar schuilt dan ook onder andere de kracht van deze voorstelling. Waar eindigt non-fictie en start fictie tussen dat trio? " Concertnews

Dit wordt geen Hamlet die braaf binnen de lijntjes kleurt, maar een eigenzinnige bewerking die nieuwe perspectieven durft te openen. (...) Regisseur Lisaboa Houbrechts bewijst dat ze het repertoire naar haar hand kan zetten.
De Morgen

Credits

TEKST NAAR: William Shakespeare
REGIE EN TEKSTBEWERKING: Lisaboa Houbrechts
VERTALING: Victor Lauwers
MET: Grace Ellen Barkey, Victor Lauwers, Romy Louise Lauwers, Lobke Leirens, Seppe Decubber, Maxime Rouquart
SCENOGRAFIE: Oscar Van Der Put
KOSTUUM: Sietske Van Aerde
MUZIEK: Maxime Rouquart
PRODUCTIE: Kuiperskaai, Needcompany, Toneelhuis, P.U.L.S.

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info