Mirabel White

Des Gestes Blancs (+8)

Double Bill: NaïF Production
3 mrt
15:00
  • zo 3 mrt
    15:00
    zaal Dactylo
    Geweest

De drie acrobaten/dansers van het Franse NaïF Production maken circus op het raakvlak met andere kunsten als dans, hiphop … In 'Des Gestes Blancs' onderzoekt Sylvain Bouillet al dansend de relatie tussen ouders en kinderen.

Op scène staat hijzelf met zijn zoon van zeven, twee lichamen met elk een totaal verschillende lengte en gewicht. Uit dit contrast ontstaan complexe houdingen, situaties en emoties.

 

Een fascinerend uitgangspunt waarbij Bouillet zelf kind wil worden, in al zijn veelzijdigheid en veranderlijkheid. Hij wil afstand nemen van de handelingen en bewegingen die we als volwassene zo gewoon zijn. Bepaalde houdingen aannemen alsof het de eerste keer is, dat is de uitdaging. Des Gestes Blancs is een voorstelling die tabula rasa maakt en zich een weg zoekt tussen probeersel, aarzeling, onevenwicht, onhandigheid en doorzetting.

 

Double Bill

Om 20 u. kun je naar La Mécanique des Ombres. Voor deze double bill kan je uitzonderlijk een ticket kopen voor elke voorstelling apart. Koop je een combi-ticket van € 16 dan doe je er uiteraard voordeel mee.

Credits

CHOREOGRAFIE: Sylvain Bouillet
UITVOERDERS: Charlie Bouillet, Sylvain Bouillet
DRAMATURGIE: Lucien Reynès, Sara Vandereick
LICHT: Pauline Guyonnet
MUZIEK: Christophe Ruetsch
PRODUCTIE: NaïF Production
COPRODUCTIE: CDCN Les Hivernales – Avignon, Le Cratère – Scène nationale d’Alès, CCN Malandain – Ballet Biarritz, CDCN – Le Pacifique – Grenoble

MET DE STEUN VAN: DRAC PACA, Ville d’Avignon, KLAP – Maison pour la danse de Marseille, Agora – Cité internationale de la danse de Montpellier

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info