Bart Grietens

Double Bill: Met vallen en opstaan

Laura Vroom, Koen De Preter
9 mrt
19:30
  • za 9 mrt
    19:30
    zaal Dactylo
    Geweest

Laura Vroom en Koen De Preter werkten vorig seizoen samen aan het project ‘Met vallen en opstaan’. Hij leerde ouderen ‘goed’ vallen met bewegingen uit de dans. Zij ging een gesprek aan met hen over het mentale vallen en weer opstaan. Wat hen beiden bindt, is het streven naar authenticiteit. Met deze double bill keren ze samen apart terug naar De Grote Post.

LAURA VROOM Langzaam gleed een berg het dal in (theater)

Wat betekent het om oud te zijn? Hoe gaan we om met onze eigen vergankelijkheid, met de tijd en onze herinneringen? Voor Langzaam gleed een berg het dal in verdiepte actrice en theatermaakster Laura Vroom zich in de wereld van ouderen. Ze sprak met verschillende senioren over ouder worden en putte inspiratie uit haar ervaring als vrijwilliger in een woonzorgcentrum in Gent.

 

Aan de hand van anekdotes, herinneringen, observaties en overpeinzingen neemt Laura Vroom de kijker mee op een absurde en poëtische gedachtestroom waarbij de toeschouwer schijnbaar mee veroudert. Een deel van haar onderzoek voor deze voorstelling gebeurde tijdens een residentie in De Grote Post. Laura Vroom heeft een grote liefde voor taal, poëzie en absurde humor. Ze creëert minimalistische voorstellingen waarin spel en verbeelding centraal staan.

 

KOEN DE PRETER DANCING (dans)

De rode draad in het werk van danser en choreograaf Koen De Preter is de eeuwige zoektocht naar vrijheid, naar dansvrijheid: de vrijheid om te bewegen en te dansen op eender welke manier. Radicaal, poëtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw, als in een maffe discotheek. Sinds lang staat hij weer solo op het podium.

 

DANCING is een statement. Een manier om op de barricaden te staan. Hij doet alles zelf. DIY. Bewust, maar ook omdat de omstandigheden hem ertoe dwingen. De ondertoon van DANCING vertelt over de kwetsbare positie waarin veel kunstenaars zich bevinden. DANCING gaat niet alleen over dans an sich, maar ook over de mens achter de kunstenaar.

 

In het verleden werkte Koen De Preter samen met dansers van uiteenlopende leeftijden en dansachtergronden. Met J O U R N E Y, een stuk dat hij danste met een 88-jarige ballerina, brak hij internationaal door en legde hij het zaadje voor het project ‘Met vallen en opstaan’.

Laura Vroom
Bruno Van Herck

Double bill

Double bill, dat is ook dubbel genieten, twee voorstellingen voor de prijs van één (€ 16). Het CultuurCafé verwent je tijdens de pauze.

 

Credits

LAURA VROOM Langzaam gleed een berg het dal in

CONCEPT, SPEL: Laura Vroom
COACHING: Tine Van Aerschot, Ineke Nijssen
DRAMATURGIE: Katrien Valckenaers
TECHNIEK: Ole Ceenaeme
MET STEUN VAN:
Theater Zuidpool, WpZimmer, De Grote Post, Stad Gent

 

KOEN DE PRETER Dancing

 

CONCEPT, UITVOERING: Koen De Preter
COPRODUCTIE: Julidans, Vooruit, C-TAKT, De Grote Post
IN SAMENWERKING MET: ccBe, Cultuurcentrum Brugge, STUK, B-motion Bassano, De Warande

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info