FESTIVAL

De Kortste Nacht van Acht tot Acht

Jo Mersa Marley + Boris Van Severen + silent disco + escape room + ... + ...
30 mrt
20:00
 • za 30 mrt
  20:00 - 08:00
  De festivalpas geeft je toegang tot alle activiteiten en voorstellingen tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht.
  Volledig Gebouw

Duik 11 uur lang de nacht en De Grote Post in. Tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht vieren we het zomeruur en de anti-slaap. 

Een rockopera, reggaehelden, video en board games, escape en karaoke rooms, performances, dj's en veel meer houden je overeind tijdens de kortste nacht van je leven.

 

LEVEL -1
 

 • Stamping / Na al dat genachtbraak kan het zijn dat je de volgende dag een replica van jezelf nodig hebt om bij de bomma op de koffie te gaan. Ook daar hebben we aan gedacht. Kunstenaar Joris van Oosterwijk maakt van jou een levensgrote afdruk.


LEVEL 0

 • Silent disco / Welkom op deze silent rave. Zet je hoofdtelefoon op, kies je favoriete zender en dans erop los.
 • Guerilla Gardening / Samen rond een nachtelijk vuur, drinken we een glas en maak je samen met de gezusters Hirngespinst zoveel mogelijk zaadbommen voor een heuse wereldrepareergooipartij in de straten van Oostende. Lichtelijk anarchistisch doen we aan guerilla gardening en werpen we onze bommen door de stad, daar waar we later kleurrijke bloemen willen zien. Heel erg welkom bij deze kleine nachtelijke interventies in De Grote Post en door de straten van Oostende.  
 • Broekzak- en literair portret / Schrijver en performer Michiel Cox maakt jouw literair portret dat je ter plaatse meekrijgt. 
 • The only way is UP! / Hoe verandert je houding tegenover bepaalde thema's als je ouder wordt? Boris Van Severen en Jonas Vermeulen zoeken het uit in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip. De ideale opwarmer voor De Kortste Nacht.
 • War game / Old Worlde is een jeugdvereniging voor jongeren van alle leeftijden. Elke woensdagavond en zaterdagmiddag komen ze samen om wargames, boardgames en roleplay te spelen. Tijdens De Kortste Nacht houden ze een wargame marathon van 8 tot 8. 
 • Honesty bar / In het geheim debatteren over Trump? Heb je een ongezouten mening over de klimaatmars? Wil je misschien je grootste geheim neerpennen, zonder dat iemand ooit weet dat jij dat bent? Kom dan zeker even langs bij ‘the honesty bar’. Daar kan je volop schrijven aan een gesprek waarvan het begin en het einde onbekend is…

 

LEVEL 1

 • Escape room / Tijdens de vergadering liep er iets gigantisch fout. Kan jij het mysterie oplossen? Je krijgt 20 minuten de tijd om een raadsel op te lossen. Haal de Sherlock in je boven, en probeer zo snel mogelijk terug de deur van de vergaderzaal open te krijgen.
 • Private karaoke / Doorheen een feestgordijn kom je terecht in een Japanse karaoke. Glitters, discolicht, verkleedkostuums en luidkeels zingen. Kom even langs en zing uit volle borst op onze privé karaoke. There will be glitters!

 

LEVEL 1.5

 • Bella / Een verhaaltje voor het slapen gaan? Vergeet het maar. Schrijver Joost Vandecasteele doet aan luidop literatuur. Bella is een waanzinnig verhaal over een al even waanzinnig meisje in een waanzinnig tijdperk ergens in de toekomst.

 

LEVEL 2

 • Arcade + video games / Speel klassiekers zoals Mortal Kombat, Street Fighter en Sonic the Hedgedog of waag je aan een rondje Super Mario Kart.
 • Board games / De Pionne brengt meer dan 100 bordspellen mee. Zowel beginners als fervente spelers komen aan hun trekken. Enkele boardgames die op tafel zullen liggen; Forum Trajanum, Sagrada, Azul, The Game, Cup King, Dixit, Pasha, Bunny Kingdom, Kolonisten van Catan, Aqua Romana, China, Dominion, Pandemie, Tokyo Highway, Skylands, King of Tokyo, Tikal, Java, Foodie, Flatline, Fuse, ...
 • Clipdance / Elevantion DanceCademy leert je de populairste dansjes aan uit de meest iconische 90s videoclips. Stop. Hammertime!

 

LEVEL 3 

 • Jo Mersa Marley + East End Rock / Een nieuwe telg van de Marley-clan is opgestaan. Jo Mersa (Marley) is de oudste zoon van Stephen Marley en kleinzoon van Bob Marley en is voor het eerst in België. De Oostendse rockers van East End Rock wi tun up di place!

 • Calculated Risk (work in progress) / Kasper Vandenberghe zit in het midden van zijn creatie en geeft een inkijk in zijn work in progress. Hij presenteert een combinatie van tekstmateriaal met videofragmenten en waagt zich voor de eerste keer aan een test-sprong voor het publiek. Valt hij of valt hij niet?

 • Slaapstudie / Na kop of munt beslissen Mardulier & Deprez, 2 vrienden die ook samen studeerden, wie er na 40 uur wakker zijn in slaap mag vallen terwijl de andere de slapende als een levende pop mag bedienen. De slapende is verbonden met diverse touwtjes aan het plafond die bediend kunnen worden alsof de slapende een marionet is. Het publiek de touwtjes letterlijk in handen en mogelijks wordt dit ook op camera vastgelegd.
Thomas Dhanens
Thomas Dhanens

Festivalpas

Voor de prijs van € 25 krijg je toegang tot al deze nachtelijke activiteiten. Slapen kan als je je eigen gerief meebrengt maar dat zou zonde zijn van het geld. < 26-jarigen betalen € 12.

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info