Thomas Dhanens

De Kortste Nacht van Acht tot Acht

Jo Mersa Marley + Boris Van Severen + silent disco + escape room + ... + ...
FESTIVAL
za 30 mrt 20:00 - vr 31 mrt 08:00
30 mrt
-
31 mrt
20:00 - 08:00
 • 30 mrt
  -
  31 mrt
  20:00 - 08:00
  De festivalpas geeft je toegang tot alle activiteiten en voorstellingen tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht.
  Volledig Gebouw
  Geweest

Duik 11 uur lang de nacht en De Grote Post in. Tijdens De Kortste Nacht van Acht tot Acht vieren we het zomeruur en de anti-slaap. 

Een rockopera, reggaehelden, video en board games, escape en karaoke rooms, performances, dj's en veel meer houden je overeind tijdens de kortste nacht van je leven.

 

Level -1
 

 • Stamping - Kunstenaar Joris van Oosterwijk maakt van jou een levensgrote afdruk. Neem kledij mee die vuil mag worden of waag je naakt. Na de sessie kun je je douchen. Wij voorzien in handdoeken en douchespullen. Voor deze activiteit moet je je inschrijven aan het infoloket (loket 2) op de avond zelf. 

  Van 21:30 tot 03.30 uur
  Lokettenzaal, loket 2

Level 0

 • Silent disco - Welkom op deze silent rave. Zet je hoofdtelefoon op, kies je favoriete zender en dans erop los.
  De drie kanalen worden live en op hetzelfde moment aangestuurd. 

  Klankverbond verzorgt een zender met podcasts, raadpleeg hier al de lijst.

  21:00
  Dj Yellobean opent met Futsu Ni Ikirenai van Minami Deutsch. Op kanaal 2 hoor je Manu Van Acker en de Podcasts van Klankverbond starten met het verhaal van Maud en haar broer Bram en zijn grote droom om het graf van Walt Disney te bezoeken.

  00:00
  DJ Jimmy Jazz z'n representatief nummer is Give Me The Night van George Benson en DJ's It takes two beloven ons op het andere kanaal ondertussen een pittige mix van disco, italo, new-wave, global sounds & house.

  03:30
  Chansonliefhebber DJ Pascal opent met Gainsbourg - Requiem Pour Un Con en krijgt gezelschap van de radiomakers van Villa Bota (106.4FM, Brugge en 107.9FM, Torhout) die voor de gelegenheid ook in Oostende te horen is.


  Van 21:00 tot 06:00 uur 
  Grote Foyer


 • Guerilla Gardening - Samen rond een nachtelijk vuur, drinken we een glas en maak je samen met de gezusters Hirngespinst zoveel mogelijk zaadbommen voor een heuse wereldrepareergooipartij in de straten van Oostende. Lichtelijk anarchistisch doen we aan guerilla gardening en werpen we onze bommen door de stad, daar waar we later kleurrijke bloemen willen zien. Heel erg welkom bij deze kleine nachtelijke interventies in De Grote Post en door de straten van Oostende.  

  Van 20:00 tot 05:00 uur
  Lokettenzaal, marmeren tafels 

 • Literair portret - Schrijver en performer Michiel Cox maakt jouw literair portret dat je ter plaatse meekrijgt. 

  Van 22:00 tot 05:00 uur
  Lokettenzaal, loket 11

   
 • Broekzakportret - VIRAAL maakt een stijlvolle flatlay van je persoonlijke spullen. Het resultaat krijg je mee naar huis. 

  Van 21:00 tot 06:00 uur
  Lokettenzaal, loket 9

   
 • The only way is UP! - Hoe verandert je houding tegenover bepaalde thema's als je ouder wordt? Boris Van Severen en Jonas Vermeulen zoeken het uit in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip. De ideale opwarmer voor De Kortste Nacht.

  Van 20:00 tot 21:00 uur
  zaal Grote Post

   
 • War game - Old Worlde is een jeugdvereniging voor jongeren van alle leeftijden. Elke woensdagavond en zaterdagmiddag komen ze samen om wargames, boardgames en roleplay te spelen. Tijdens De Kortste Nacht houden ze een wargame marathon.

  Van 20:00 tot 05:00 uur
  Zijfoyer

   
 • Honesty bar - In het geheim debatteren over Trump? Heb je een ongezouten mening over de klimaatmars? Wil je misschien je grootste geheim neerpennen, zonder dat iemand ooit weet dat jij dat bent? Kom dan zeker even langs bij ‘the honesty bar’. Daar kan je volop schrijven aan een gesprek waarvan het begin en het einde onbekend is…

  Van 20:00 tot 08:00 uur
  Lokettenzaal, loket 12 

 

Level 1

 • Escape room - Tijdens de vergadering liep er iets gigantisch fout. Kan jij het mysterie oplossen? Je krijgt 20 minuten de tijd om een raadsel op te lossen. Haal de Sherlock in je boven, en probeer zo snel mogelijk terug de deur van de vergaderzaal open te krijgen. Voor deze activiteit moet je je inschrijven aan het infoloket (loket 2) op de avond zelf. Per sessie kunnen 4-10 personen deelnemen. 

  Van 20:15 tot 03:00 uur
  Atelier +1

   
 • Private karaoke - Doorheen een feestgordijn kom je terecht in een Japanse karaoke. Glitters, discolicht, verkleedkostuums en luidkeels zingen. Kom even langs en zing uit volle borst op onze privé karaoke. There will be glitters! Voor deze activiteit moet je je inschrijven aan het infoloket (loket 2) op de avond zelf. Per sessie kunnen 1-10 personen deelnemen.

  Van 20:15 tot 03:00 uur
  Studio +1


   

Level 1.5

 • Bella - Een verhaaltje voor het slapen gaan? Vergeet het maar. Schrijver Joost Vandecasteele doet aan luidop literatuur. Bella is een waanzinnig verhaal over een al even waanzinnig meisje in een waanzinnig tijdperk ergens in de toekomst.

  Van 22:00 tot 23:00 uur
  zaal Klas

   
 • Verhaaltjes voor het niet-slapengaan - Mia houdt je wakker met haar bedtime stories. 

  Van 23:00 tot 03:00
  Pinokkio

   

Level 2

 • Arcade + video games - Speel klassiekers zoals Mortal Kombat, Street Fighter en Sonic the Hedgedog of waag je aan een rondje Super Mario Kart.

  Van 20:00 tot 08:00 uur 
  Zaal Telefonie

   
 • Board games - De Pionne brengt meer dan 100 bordspellen mee. Zowel beginners als fervente spelers komen aan hun trekken. Enkele boardgames die op tafel zullen liggen; Forum Trajanum, Sagrada, Azul, The Game, Cup King, Dixit, Pasha, Bunny Kingdom, Kolonisten van Catan, Aqua Romana, China, Dominion, Pandemie, Tokyo Highway, Skylands, King of Tokyo, Tikal, Java, Foodie, Flatline, Fuse, ...

  Van 20:00 tot 08:00 uur
  Zaal Telefonie

   
 • Clipdance - Elevantion DanceCademy leert je de populairste dansjes aan: Finesse van Bruno Mars, Vogue van Madonna en Everybody van Backstreet Boys. De rest gaan we nog niet verklappen. Voor deze activiteit moet je je inschrijven aan het infoloket (loket 2) op de avond zelf.

  Van 21:00 tot 03:00 uur
  Atelier +2

 

Level 3 

 • Jo Mersa Marley - Een nieuwe telg van de Marley-clan is opgestaan. Jo Mersa (Marley) is de oudste zoon van Stephen Marley en kleinzoon van Bob Marley en is voor het eerst in België. 

  Van 21:30 tot 23:00 uur
  zaal Kleine Post

 • East End Rock - De Oostendse rockers van East End Rock wi tun up di place!

  Van 23:15 tot 01:00 uur
  zaal Kleine Post

 • Calculated Risk (work in progress) - movedbymatter/Kasper Vandenberghe
  - De voorbeschouwing
  : Kasper Vandenberghe nodigt je uit voor een unieke inkijk in zijn creatieproces.  Hij deelt zijn gesprekken met een bubbelplastiekfabrikant, verzekeraar, ... en belicht zo de uiteenlopende aspecten van het ingecalculeerde risico.  Een installatie met film en performance begeleiden zijn verslag.

  Van 20:30 tot 21:10 en van 23:00 tot 23:40 uur
  zaal Dactylo


  - De sprong: Net voor de uurwissel kloutert performer Kasper Vandenberghe op een stelling naar boven om zich vervolgens als een steen naar beneden te laten vallen van vijf meter hoogte. Het is een berekend waagstuk. Een zuiveringsritueel, waarbij elke zorgvuldige stap begeleid wordt door een tekst van Peter Verhelst: een ode aan de breekbaarheid en buitengewone veerkracht die de scheppende kunstenaar deelt met het spelende kind.

  Van 21:45 tot 22:15 uur (sprong 1) en van 01:30 tot 02:00 (sprong2)
  Amfitheater

 • Slaapstudie - Na kop of munt beslissen Mardulier & Deprez, 2 vrienden die ook samen studeerden, wie er na 40 uur wakker zijn in slaap mag vallen terwijl de andere de slapende als een levende pop mag bedienen. De slapende is verbonden met diverse touwtjes aan het plafond die bediend kunnen worden alsof de slapende een marionet is. Het publiek de touwtjes letterlijk in handen en mogelijks wordt dit ook op camera vastgelegd. Lees het interview met Mardulier & Deprez in Het Nieuwsblad.

  Van 22:00 tot 06:00 uur
  Atelier +3

 

Countdown

Om 2 uur tellen we samen af naar de uurwissel. We spreken af om 01:45 uur in het amfitheater. 

 

Food & Drinks

Het CultuurCafé voorziet in taco's (€4) en margarita's (€6). Vanaf 05:00 uur wordt er ontbijt geserveerd. 

Festivalpas

Voor de prijs van € 25 krijg je toegang tot al deze nachtelijke activiteiten. Slapen kan als je je eigen gerief meebrengt maar dat zou zonde zijn van het geld. < 26-jarigen betalen € 12.