DE KORTSTE NACHT VAN ACHT TOT ACHT

Bella

Joost Vandecasteele
za 30
maart
  • za 30 mrt
    22:00
    of incl. bij een ticket voor De Kortste Nacht van Acht tot Acht Zaal Grote Post
    zaal Klas

Joost Vandecasteele vertelt een verhaaltje ‘tegen’ het slapengaan. 'Bella' ontstond als een luidop voor te lezen boek, uit de ambitie om literatuur weer spannend en urgent te maken.

Het is niet bedoeld voor de eeuwigheid, maar voor NU, deze nacht. Bella is het verhaal van een meisje, geboren net na het ‘Tijdperk van de Grote Twijfel’, dwalend over de ‘Superduper Snelweg’: de strook asfalt gegoten over de evenaar. Een waanzinnig verhaal vol fantastische verzinsels, zoals pillen om egoïsme op te wekken, veel te beleefde ruimtewezens en een pas ontdekte god met een lispel.

 

Joost Vandecasteele (1979) won met Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij de Vlaamse debuutprijs en dit boek vormde de basis voor de bejubelde reeks Generatie B op Canvas. Zijn eerste avondvullende comedyvoorstelling Otaku werd geselecteerd voor het TheaterFestival. Bella is zijn poging om zijn standup en literatuur te vermengen.

 

Jeroen Los
Jeroen Los
Geertje De Waegeneer
Geertje De Waegeneer

De Kortste Nacht van Acht tot Acht

'Bella' is een onderdeel van het festival 'De Kortste Nacht van Acht tot Acht'. Met een ticket voor het festival (€ 25), krijg je toegang tot deze voorstelling. De voorstelling is ook apart reserveerbaar.

‘Bella’ is bijzonder en intens dringend. Geen boek om uit te lezen maar om opnieuw en opnieuw mee te maken. Een ervaring, een monoloog, een boek, een strip, iets.
Cutting Edge

Credits

TEKST EN SPEL: Joost Vandecasteele
TEKENING: Jeroen Los

 

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info