De Grote Post
Kurt Van der Elst

Invisible (+8)

kabinet k
zo 31 mrt 15:00
31 mrt
15:00
  • 31 mrt
    15:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

'Invisible', gecreëerd met zeven dansers van verschillende generaties, stelt de vraag naar wat het doet met een mens als hij zijn ijkpunten verliest.
Een voorstelling over loutering. Hoop. Troost.

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels.


 Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel.

 

Tegenslag of niet, Invisible is een gelaagde voorstelling over troost. Iets waar elke mens nood aan heeft, of je nu 8 bent of 88.

Hoe we dansen op het slappe koord tussen alles en niets. Hoe we fluiten in het donker.

Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker wat de kracht is van dit dansgezelschap: zijn ongepolijste kijk op de schoonheid én de gruwel van het leven, met inzet van een ploeg dansers die door zijn diversiteit (professionals en kinderen) die dubbelheid ongegeneerd pakt.

De Morgen

Credits

CHOREOGRAFIE: Joke Laureyns, Kwint Manshoven
DANS: Louise Tanoto, Jacob Ingram-Dodd, Kwint Manshoven, Titus Messiaen, Lisse Vandevoort, Sueli Besson, Naïm Glas
MUZIEK:
Stijn Ylode De Gezelle
SCENOGRAFIE: Stef Stessel
DRAMATURGIE: Mieke Versyp, Liesbeth De Clercq (stage UIA)
PRODUCTIE: kabinet k, hetpaleis
COPRODUCTIE: STUK
MET STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap, de stad Gent
MET DANK AAN: NTGent