Sanne Peper

COCO CHANEL

Ulrike Quade Company / Jo Strømgren Kompani
13 apr
20:30
  • za 13 apr
    20:30
    zaal Kleine Post
    Geweest

'COCO CHANEL' is een unieke combinatie van poppen- en figurentheater, performance, dans, taal en muziek.

Coco Chanel wist als geen ander hoe ze zichzelf als merk in de markt moest zetten. Ze klom op tot de hoogste Franse kringen. Samen met geliefde Pierre Reverdy bedacht ze pakkende oneliners over haar leven. Ze beïnvloedde de wijze waarop de wereld haar zag en maakte tegelijkertijd haar mode tot een symbool van emancipatie. Daarmee creëerde ze een tijdloos icoon, larger than life.

 

Met het leven van Coco Chanel als leidraad maken theatermakers Ulrike Quade & Jo Strømgren (NO) een voorstelling over branding & design, economie & identiteit. Ze laten zich inspireren door een vrouw die het recht opeiste om zichzelf vorm te geven. COCO CHANEL is beeldend theater waarin de mens mode wordt en mode de mens ontstijgt.

 

“Een niet in woorden te vangen toveren.” Theaterkrant

Coco Chanel werd door de Wijkjury verkozen als de beste voorstelling van het seizoen. In deze jury, een initiatief van de bekende Nederlandse theatermaakster Adelheid Roossen, zetelen mensen die nooit of nauwelijks naar het theater gaan. Uit het juryverslag citeren we Hatice (Turkse, 45): “Dit is geen theatervoorstelling, maar een bewegend beeldend kunstwerk. Alle elementen zo precies in elkaar gezet. Alles kreeg z’n aandacht, alles was doordacht. De muziek, de dans, het decor, het samenspel van de acteurs en de poppen. Coco kwam tot leven.”

(…) hier zo eigenwijs anders en zo razendsnel van de ene truuk naar een andere foef schakelend, dat deze toeschouwer van puur kijkergeluk niet meer weet waar te kijken.
Theaterkrant.nl

Credits

CONCEPT, REGIE: Ulrike Quade, Jo Strømgren
SPEL: Ester Natzijl, Ilija Surla, Indra Cauwels
DECORONTWERP: Jo Strømgren
MUZIEK, KLANKBEELD: Strijbos en Van Rijswijk
POPPENBOUW EN ONTWERP: Ulrike Quade
TEKST: Hannah van Wieringen
COPRODUCENT: Jo Strømgren Kompani
MET DANK AAN: Frieda Pittoors, Rosa Reuten, Tom Jansen

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info