Reinout Hiel

Big Bears Cry Too (+6)

hetpaleis/Miet Warlop
14 apr
15:00
  • zo 14 apr
    15:00
    zaal Grote Post
    Geweest

Een grote beer, zwevende objecten, een razend spannende landing en kleurrijke explosies. Big Bears Cry Too belooft een visuele parel te worden die de verbeeldingskracht van kinderen uitdaagt.

Big Bears Cry Too is een voorstelling over de kwetsbaarheid van de mens in het grote, ongrijpbare universum. Een reeks voorwerpen komt letterlijk de scène op gevlogen en zeggen iets over het individu in die wereld. Een groot, te groot, hart uit plastic dat enkel in te tomen valt door er een klein beetje lucht uit te laten. Een gigantische pil die je gelukkiger zou moeten maken, maar je in een toestand brengt waarin je jezelf niet meer herkent. Een beer die slachtoffer wordt van zijn té grote cuteness. We landen in een universum van gekleurde regen en oneindige tekeningen.

 

In 2004 won Miet Warlop met Huilend hert de Jong Theaterprijs van TAZ. Sindsdien gaat het hard. Haar beeldend werk wordt internationaal geloofd voor visuele originaliteit, eigenzinnige dramaturgie en absurde humor. Mystery Magnet speelde meer dan 120 keer over de hele wereld en ook Fruits of Labor was opnieuw een hit. Nu maakt ze bij hetpaleis haar eerste voorstelling voor kinderen.

 

 

Workshop 'Bear Necessities' door Magda Ral
Werk aan de speelgoedwinkel. Voor de voorstelling Big Bears Cry Too, kun je naar de workshop van Magda Ral. Samen met haar maak je je eigen knuffelvriend.

 

 

Deze workshop is niet toegelaten voor ouders. Zij mogen hun kroost in de verantwoordelijke handen van onze vrijwilligers laten tijdens de workshop en de voorstelling. Voor de workshop en de voorstelling betaal je € 16. Meer info.

In Warlops wereld is de realiteit vloeibaar, transformeert alles voortdurend tot iets anders en brengt het besef van dat gebrek aan houvast een grote kwetsbaarheid met zich mee.
De Morgen

Credits

CONCEPT EN REGIE: Miet Warlop
ACTEUR: Wietse Tanghe / Christian Bakalov
MUZIEK: Pieter De Meester, Joppe Tanghe, Wietse Tanghe, Miet Warlop
ASSISTENTIE: Lila John, Barbara Vackier, Ian Gyselinck, Geert Viaene (Amotec), Karolien Nuyttens, Mathias Huybrighs
PRODUCTIE EN TECHNISCHE REALISATIE: Miet Warlop / Irene Wool vzw (Gent) en hetpaleis (Antwerpen)
COPRODUCTIE: Vooruit Gent (BE), Gessnerallee Zürich (CH), TJP Centre Dramatique National Strasbourg (FR), AUAWIRLEBEN Theaterfestival Bern (CH), Luzerner Theater (CH)
MET DE STEUN VAN: Vlaamse Overheid, Stad Gent, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk)
MET DANK AAN: Jonas De Meester, Koen Demeyere, Marie Jeanne Symons, Bram Coeman, Koen Jansen, Maarten Van Cauwenberghe, Emma Van Roey, Michiel Goedertier (La Roy NV), Sparks FX

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info