PATRI(N)OT

Ze zullen ons niet temmen!

De Grote Post/Wannes Cappelle/Lisi Estaras & Darryl Woods e.a.
za 27
april

Tijdens de 'Dag van de Dans, zetten we onze klauwen in 'De Vlaamse Leeuw'. Wannes Cappelle schrijft een nieuwe tekst op maat van de huidige multiculturele samenleving en op maat van een nieuwe compositie die muzikanten meerstemmig zullen laten klinken. Choreografen Darryl E. Woods en Lisi Estaras leren het volk opnieuw dansen.

Onderdeel van:
Avondcircuit 18-19

Met een diverse en intergenerationele groep dansers, zowel professionelen als liefhebbers, creëren ze de eerste officiële volksdans op het Vlaamse Volkslied. De Leeuw krijgt een nieuw pak op maat van de huidige samenleving waar culturele identiteit niet uniform is maar pluriform. Telma Lannoo maakt nieuwe vlaggen!

 

De Vlaamse Leeuw op zijn kop. Daarna laten we hem terug vrij. De Vlaamse Leeuw, ontdaan van elk taboe is nadien weer van iedereen, aaibaar maar toch een beetje stout.

 

 

De Grote Post/Lisi Estaras & Darryl Woods e.a.
De Grote Post/Lisi Estaras & Darryl Woods e.a.

Festival Patri(n)ot


In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25 t.e.m. 28 april 2019 buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

Met dank aan onze partners:

Beelden © VIRAAL - multimedialab De Grote Post     © De Grote Post     POWERED BY Peppered

Privacy en cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Meer info Meer info