PATRI(N)OT

Ze zullen ons niet temmen!

Darryl Woods & Lisi Estaras / Wannes Cappelle / Collectief Pascal Gomez e.a.
27 apr
15:00

Tijdens de 'Dag van de Dans', zetten we onze klauwen in 'De Vlaamse Leeuw'. Wannes Cappelle schrijft een nieuwe tekst op maat van de huidige samenleving. Collectief Pascal Gomez brengt de compositie naar de 21ste eeuw. Ondertussen creëren choreografen Darryl E. Woods en Lisi Estaras een eerste officiële volksdans op het Vlaamse Volkslied. 

Gedurende drie maanden hertaalt het duo samen met een diverse groep enthousiaste dansers hun Vlaamse Leeuw naar het nu. De Leeuw krijgt een nieuw pak op maat van de huidige samenleving waar culturele identiteit niet uniform is maar pluriform. Telma Lannoo maakt nieuwe vlaggen!

 

De Vlaamse Leeuw op zijn kop. Daarna laten we hem terug vrij. De Vlaamse Leeuw, ontdaan van elk taboe is nadien weer van iedereen, aaibaar maar toch een beetje stout.

 

 

De Grote Post/Lisi Estaras & Darryl Woods e.a.
De Grote Post/Lisi Estaras & Darryl Woods e.a.

Festival Patri(n)ot


In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25 t.e.m. 28 april 2019 buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

Credits

CHOREOGRAFIE: Darryl Woods & Lisi Estara, samen met 60 participanten
TEKST: Wannes Cappelle
MUZIEK: Collectief Pascal Gomez (Sam Serruys, Jeff Claeys, Bart Uyttersprot)
 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info