De Grote Post

You are Okay!

Sung-Im Her
PATRI(N)OT
za 27 apr 20:00
27 apr
20:00
  • 27 apr
    20:00
    Patri(n)ot
    zaal Dactylo
    Geweest

Wat betekent ‘thuis’ voor iemand die zijn geboorteland moest verlaten? De van oorsprong Zuid-Koreaanse choreografe en danseres Sung-Im Her (Jan Fabre/Troubleyn, les ballets C de la B, Needcompany, Abattoir Fermé …) nam deze vraag als uitgangspunt voor haar creatie 'You are Okay!'.

De aanleiding was een reeks interviews die ze voor het NRW Tanzrecherche #17 afnam bij Koreaanse immigranten die meer dan 40 jaar geleden naar Duitsland gemigreerd waren. In welke mate drukt de plek waar je bent een stempel op je identiteit? Heeft dit effect op de manier waarop je je uitdrukt?

 

You are Okay! is een intieme dansvoorstelling waarbij een lichaam in confrontatie gaat met kalligrafie en zo grenzen uittekent die het ervaart binnenin zichzelf en binnen een maatschappij. In het najaar van 2017 was Sung-Im Her in residentie in De Grote Post om de laatste hand te leggen aan deze creatie.

 

Festival Patri(n)ot


In het kader van het festival Patri(n)ot. Van 25 t.e.m. 28 april buigen we ons over het begrip ‘culturele identiteit’, een vlag die vele ladingen dekt. Met theater, dans, comedy, concerten, workshops in De Grote Post en in Oostendse scholen, trekken we alle registers open.

 

 

Combi-ticket voor het ontbijtgesprek 'Patri(n)ot'


Combineer deze voorstelling met met een ticket voor het Ontbijtgesprek 'Patri(n)ot' op 07 april, wat de beleving extra kruidt. Een combi-ticket kost €25.

Credits

CHOREOGRAFIE, DANS: Sung-Im Her
ILLUSTRATIE: So-Mang Lee
MUZIEK: Jamie Hamilton
CONCEPT: Global citizen
ONDERZOEK: Borders within and between people
ONDERSTEUND DOOR: NRW Kultur Tanzrecherche # 17 in Bonn, Cocoon dance, Seoul Arts Foundation, British Council, Korean Arts Council, Oost Vlaanderen, NRW Kultursekretariat Wuppertal, Testbeds/ Bedfordshire University
RESIDENTIE: School van Gaasbeek, Cocoon dance, Trip Space, GC De Woeker, De Grote Post, Bedfordshire University, Roehamptom University