Uitgelezen op school (+16)

De Grote Post & Bibliotheek Oostende
1 feb
10:00
  • vr 1 feb
    10:00
    3GR SO
    Op locatie
    Geweest

Uitgelezen op School is een leesbevorderingstraject geïnspireerd op het succesvolle format voor volwassenen in Vooruit Gent.

Uitgelezen op School wil kinderen die niet veel lezen, goesting om te lezen geven en zij die al veel lezen, nog meer doen lezen. Daarnaast wil het project, dat vakoverschrijdend is, ook andere talenten in de kijker zetten. Na een succesvolle editie vorig jaar, halen we samen met de bibliotheek dit project opnieuw naar Oostende. Tijdens de Week van de Poëzie focussen we ons op de kunst van het dichten.

 

Hoe werkt het? De voorbereiding — In aanloop naar Uitgelezen op School op 1 februari, kiest de school in overleg met de bibliotheek twee dichtbundels. Het boek is het vertrekpunt, daarna is alles mogelijk. Van boekbesprekingen, tot zelf gedichten schrijven, affiches en foto’s maken voor Uitgelezen, een decor ontwerpen ... Alles kan, alles mag, we laten de creativiteit onbeteugeld.

 

Boekenprogramma ‘Uitgelezen op School’ op 1 februari — In het decor van een heus boekenprogramma presenteren de leerlingen het resultaat van hun literaire creatie. Eerst worden de twee boeken, elk door een panel van twee leerlingen, een auteur en andere gasten (dat kunnen enthousiaste ouders, leerkrachten en misschien wel andere special guests zijn) besproken. Daarna leest de auteur uit eigen werk voor. Hij/zij doet dit op een prikkelende, interactieve manier. De leerlingen zorgen voor creatieve intermezzo’s met live muziek, rap, dans ...

Onderdeel van:
Scholen
Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info