Uitgelezen op school (10-12 jaar)

De Grote Post & Bibliotheek Oostende
21 mrt
10:00
 • do 21 mrt
  10:00
  3 GR BS
  Op locatie
  Geweest

Uitgelezen op School is een leesbevorderingstraject geïnspireerd op het succesvolle format voor volwassenen in Vooruit. Uitgelezen op School wil kinderen die niet veel lezen, goesting geven en zij die al veel lezen, nog meer doen lezen. Daarnaast wil het vakoverschrijdend project ook andere talenten in de kijker zetten.

Na een succesvolle editie vorig jaar, halen we samen met de bibliotheek dit project opnieuw naar Oostende tijdens de Jeugdboekenmaand.

Hoe werkt het?

 • De voorbereiding

In aanloop naar Uitgelezen op School op 21 maart, kiest de school in overleg met de bibliotheek twee boeken. Het boek is het vertrekpunt, daarna is alles mogelijk. Van boekbesprekingen, tot zelf gedichten schrijven, affiches maken voor Uitgelezen, foto’s maken, een decor ontwerpen ... Alles kan, alles mag, we laten de creativiteit onbeteugeld.

 • Boekenprogramma Uitgelezen op School op 21 maart

In het decor van een heus boekenprogramma presenteren de leerlingen hun literaire creatie. Eerst worden de twee boeken, elk door een panel van twee leerlingen, een jeugdauteur en andere gasten (dat kunnen enthousiaste ouders, leerkrachten ... zijn) besproken. Daarna stelt een jeugdauteur zijn eigen werk voor. Hij/zij doet dit op een prikkelende, interactieve manier. De leerlingen zorgen voor creatieve intermezzo’s met livemuziek, rap, dans ...

In samenwerking met Vooruit.

Onderdeel van:
Scholen
Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info