Circus op school (+3)

Circus Picolini
7 jun
 • vr 7 jun
  14:30
  KL + 1 GR + 2 GR + 3 GR BS
  Op locatie
  Geweest
 • vr 7 jun
  18:30
  KL + 1 GR + 2 GR + 3 GR BS
  Op locatie
  Geweest

Na de succesvolle samenwerking vorig jaar met de school Vogelzang, trekt Circus Picolini met zijn tent naar een nieuwe school in Oostende.

Een hele week parkeert er een heus circus met acrobaten, clowns, goochelaars ... in jouw school. Circus Picolini is een circusfamilie die met woonwagens rondtrekt in heel Vlaanderen en samenwerkt met basisscholen en kampen. Het circus wordt geleid door de derde circusgeneratie Dennis Hartmann en zijn vrouw Eefje Truyens met hun vier kinderen.

 

Hoe werkt het?

Eén school in Oostende krijgt de unieke kans om dit circus gedurende een week te ontvangen en de kinderen van de kleuterklas en basisschool te laten proeven van het circusleven. De jongste kleuters tot de oudste kinderen van de lagere school leren op maat de kneepjes van het circusvak en tonen ten slotte hun talent in de circustent.

 

Vooraf komt de circusdirecteur Dennis naar de school om de leerlingen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar op een speelse manier kennis te laten maken met de verschillende circustechnieken. De kleuters mogen komen kijken hoe de oudere kinderen oefenen. Dennis laat zijn circusmateriaal achter zodat iedereen kan oefenen en een techniek kan kiezen die ze willen tonen tijdens de voorstellingen.

 

Daarna komt Dennis een tweede keer langs om verder met de leerlingen de gekozen technieken te oefenen, te verfijnen en af te werken voor het toonmoment.

 

En dan is het zover. Het circus komt naar de school. Tijdens de week dat het circus de tenten opslaat, krijgt iedereen de kans een blik te werpen achter de circusgordijnen. Er wordt samen met de andere leden van de circusfamilie geoefend en op vrijdag en zaterdag is iedereen welkom op de grote circusshow.

 

Interesse in dit unieke aanbod? Neem contact op met scholen@degrotepost.be. Wij bekijken of je school in aanmerking komt.

Onderdeel van:
Scholen
Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info