De Grote Post

Slotevent De Groote Oorlog

Dienst Cultuur Oostende
za 10 nov 20:00
10 nov
20:00
  • 10 nov
    20:00
    De Grote Post, Oostende
    zaal Grote Post

Op 11 november 1918 zwegen de kanonnen en was er eindelijk vrede na vier ellendige oorlogsjaren. Op de vooravond van wat honderd jaar geleden een historische dag werd, brengt de dienst Cultuur een gevarieerd avondprogramma.

Tijdens dit slotevenement zijn muziek, theater, poëzie en woord de ingrediënten. Willem Vermandere brengt o.a. Duizend soldaten en La belle rosselle. Als slot van de succesvolle reeks W.O. I-lezingen geeft professor Luc De Vos, een autoriteit in zijn vakgebied en hoogleraar Belgisch Buitenlands Beleid aan de Katholieke Universiteit Leuven, een toelichting over de totstandkoming van de Wapenstilstand. De muziekgroep ‘Kotjesvolk’ brengt liederen over de Groote Oorlog, liederen met een boodschap via teksten, verhalen en getuigenissen.

Acteur, regisseur en scenograaf Onno van Gelder jr. kruipt in de huid van onderofficier Theo Vanbockstael die in het jaar 1928 terugblikt op het verloop en het einde van de oorlog een tiental jaar eerder. Ook poëzie komt aan bod op deze avond die een perfecte afsluiter vormt van een vierjarig herdenkingsproject van de dienst Cultuur over de Eerste Wereldoorlog.