Niets

hetpaleis & De Nwe Tijd / Freek Vielen
23 nov
13:30
  • vr 23 nov
    13:30
    2e jaar + 2 GR + 3 GR SO
    zaal Kleine Post
    Geweest

'Niets' is een voorstelling naar het bekroonde boek van Janne Teller over de fundamentele vraag: ‘Is het leven zinvol of niet?’ Pierre Anton beslist op een dag dat er niets van betekenis bestaat en dat het geen zin heeft om nog iets te doen.

Zijn klasgenoten pikken deze stelling niet en besluiten hem te doen inzien dat hij het bij het foute eind heeft. Ze bouwen een Berg van Betekenis . Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Elk offer heeft een nieuw en groter offer tot gevolg. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending ... Niets is een niets onthullende voorstelling die jong (12+) en oud met een berg vragen naar huis stuurt.

Niets werd bejubeld in de pers en geselecteerd voor het Theaterfestival 2017.

“ Het is een debuut dat jong en oud eerst nieuwsgierig naar het puntje van de stoel lokt, dan fronsend doet achterover leunen, dan onthutst naar de scène laat staren en dan doet voelen hoe theater een meerwaarde vormt voor dit boek (…).” KnackFocus

 

Niets in de bibliotheek van Oostende (aanbod enkel geldig voor scholen)

Voorafgaand aan de voorstelling Niets laat de bibliotheek van Oostende je kennismaken met de thema’s uit het gelijknamige boek van Janne Teller. Niets gaat over ‘De zin van het bestaan’, en belicht dit onderwerp op een erg bijzondere manier. Straffe kost of zoals KnackFocus het verwoordt:

“Messcherp geschreven, onvoorspelbaar en thematisch sterk? Was ik lesgever Nederlands of moraal bij pubers, ik vulde een schooljaar met dit boek.”

Een absolute aanrader dus voor scholieren die hun theaterbezoek wil verbreden tot een hele themadag. Tussen de omkadering in de voormiddag en de voorstelling om 13:30 u., mogen de kinderen hun boterhammen of ander krachtvoer verorberen in het fijne decor van De Grote Post.

Dit ochtendprogramma is gratis en vindt plaats op vrijdag 23 november 2018 tussen 10:00 en 12:00 in bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende.

Er kunnen maximum vier klassen deelnemen.

Inschrijven en meer info via scholen@degrotepost.be

Credits

REGIE EN TEKST Freek Vielen NAAR HET BOEK VAN Janne Teller SPEL Tim David, Harald Austbø, Elena Peeters, Judith de Joode, Laura Mentink COMPONIST Christiaan Verbeek SCENOGRAFIE Jozef Wouters PRODUCTIE EN TECHNISCHE REALISATIE hetpaleis, De Nwe Tijd

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info