PLOCK!

+4 jaar | Grensgeval
27 nov
-
28 nov
 • di 27 nov
  10:30
  2 KL + 3 KL + 1 LJ BS
  zaal Kleine Post
  Geweest
 • di 27 nov
  13:30
  Kinderen jonger dan 6 jaar betalen € 1
  zaal Kleine Post
  Geweest
 • wo 28 nov
  10:30
  2 KL + 3 KL + 1 LJ BS
  zaal Kleine Post
  Geweest

Is er iets leuker dan kliederen en lekker buiten de lijntjes te kleuren?

In 2017 mocht een vijftigtal kinderen dit aan den lijve ondervinden tijdens de wervelende circusvoorstelling PLOCK!.

Omdat het zo fijn was halen we de knoeiende acrobaat Camiel terug naar De Grote Post voor een nieuwe poging om een schilderij van Jackson Pollock na te maken.

Hoe moet hij de juiste vlek op de juiste plek krijgen? Door te druipen, spatten of smijten? Door kwasten te gebruiken of stokken of door te draaien, te springen en te rollen met zijn eigen lijf misschien? Zal het lukken?

“PLOCK! is spannend, grappig, poëtisch en vol bewegende kleuren. Het laat jong en oud beleven wat een kunstenaar in beweging brengt.” De Bond

Hanne en Mahlu van Grensgeval komen dit seizoen opnieuw in residentie in De Grote Post om aan een nieuwe voorstelling te werken.

Plock! Splash! Pats! (4+)

Zin om zelf buiten de lijntjes te kleuren? Na de voorstelling PLOCK! nodigen we iedereen uit een reuze kunstwerk te maken, volledig in Pollock stijl. Onze vrijwilligers leren je de kneepjes van het ‘action painting’ waarna iedereen zich volledig mag laten gaan.

Aangezien er 150 procent kans is dat je vuil zal worden, lijkt het ons verstandig om kleren aan te trekken die tegen een stootje kunnen. Breng voor de zekerheid een handdoek en verse kleren mee.

Credits

CONCEPT/REGIE Hanne Vandersteene, Mahlu Mertens ACROBATIE Camiel Corneille SPEL Mahlu Mertens, Hanne Vandersteene GELUIDSCONCEPT Stijn Dickel (aifoon) DRAMATURGIE Mieke Versyp KOSTUUMS Sofie Rosseel MET ONDERSTEUNING VAN De Vlaamse Overheid, Stad Gent, Via Zuid, aifoon vzw Met dank aan De Grote Post, Dommelhof, Circuscentrum, De KOPERGIETERY, De Kriekelaar

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info