Sophie Degroote

Tekenfestival: Drawing Days

Dienst Cultuur Oostende
28 sep
-
29 sep
 • vr 28 sep
  19:00
  Volledig Gebouw
  Geweest
 • za 29 sep
  14:00
  Volledig Gebouw
  Geweest

Na succesvolle edities in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt, meert het festival dit najaar aan in Oostende. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 september 2018 wordt de stad aan zee dé tekenhoofdstad van België.

Drie dagen lang, op zoveel mogelijk plaatsen, gaan mensen aan de slag met potlood, papier, inkt, maar ook met technologie en nieuwe materialen. Om zo tekenen opnieuw uit te vinden, te experimenteren en hun ervaring en vondsten te delen.

Jong en oud, ervaren of absolute beginner: we roepen iedereen op om mee te doen en Oostende om te toveren tot één groot atelier vol ideeën en spektakel. Workshops, lezingen, tentoonstellingen en vooral tekenacties door de hele stad: dat willen we met Drawing Days tot stand brengen.

Dr. Sketchy's Belgium: liefdesbrieven-editie

Glamoureuze schetsavond in postkantoorsferen.

Fans van kunst met een burlesk kantje, kom langs en vereeuwig onze modellen in hun fascinerende omgevingen en dito outfits. Voor deze editie is Dr. Sketchy’s te gast in De Grote Post waar deze alternatieve schetsklas zich laat inspireren door het thema liefdesbrieven. Denk aan sexy postmannen, huisvrouwen die smachten naar een geheime liefdesbrief en schrijvende pin-ups die weten hoe je in stijl een postzegel plakt. De muziek is goed, je kan nippen van een glas bubbels en genieten van een speciale act. Waarop wachten? Geen zorgen als je niet de nieuwe Picasso bent: iedereen kan deelnemen.

Praktisch

 • Voor wie? Iedereen vanaf 18 jaar!
 • Wanneer? 29 september van 19:00 tot 23:00 uur 
 • Locatie: zaal Klas
 • Reserveer hier.

Window Walk

Een raamtekenroute waarbij meer dan 80 tekenaars ramen doorheen de stad illustreren? Dat is Window Walk. Tijdens Drawing Days gebruiken tekenaars de glasramen van Oostendse cafés, restaurants en winkels als hun canvas. Niet alleen de gevel van De Grote Post wordt betekent, ook in de tubes en op vele andere plekjes doen de illustratoren hun ding. Kom langs en ontdek hun bijzondere werk!

Mariek Vanbuel schetst op oude zeekaarten

Oostende, de zee en haar passanten. 

Lang geleden kreeg kunstenares Mariek Vanbuel enkele oude, niet meer gebruikte zeekaarten van een kapitein op de lange omvaart. Ze raakte geïntrigeerd door hun vormen, kleuren en lijnen. Vandaag gebruikt Mariek de kaarten om er op te tekenen, te schilderen en voorbijgangers op te portretteren. Benieuwd om haar aan het werk te zien? Wie weet legt ze jouw portret wel vast.

Praktisch

 • Voor wie? Iedereen!
 • Wanneer? 28 en 29 september van 14:00 tot 18:00 uur
 • Locatie: lokettenzaal en het CultuurCafé
 • Gratis

 

Privacy en cookies
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Meer info